Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna donacija

'Kuću od sretnih ciglica' razveselili poklonjenim kućanskim aparatima

Kuća od sretnih ciglica,donacija,Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
19.12.2014.
u 22:47

Od danas će potrebe za opremanjem kućanskim aparatima biti manje za jedan hladnjak, štednjak i perilicu rublja

U danima darivanja Dom za nezbrinutu djecu i mladež posjetili su članovi rektorata slavonskobrodske Visoke vinske akademije na čelu s rektorom Antunom Sabolskim i ravnateljici Doma Renati Puljko uručili vrijednu donaciju. Sredstva prikupljena na ovogodišnjoj Martinjskoj zabavi namijenili su onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Štićenici te brodske ustanove su zbog pokrenutog procesa transformacije domova socijalne skrbi u čitavoj zemlji odnedavno preseljeni iz prostrane zgrade Dječjeg doma u Kumičićevoj u znatno manju Kuću od sretnih ciglica u Vrazovoj ulici, koja je prije osam godina izgrađena donacijama i korištena za organizirano stanovanje mlađih punoljetnih korisnika do navršene 21 godine starosti. Kako su sada sva djeca, njih ukupno trideset šestero u stalnom i poludnevnom boravku smještena u njoj, puno je toga što još nedostaje. No, od danas će potrebe za opremanjem kućanskim aparatima ipak biti manje za jedan hladnjak, štednjak i perilicu rublja, čime su štićenike danas obradovali članovi ove udruge.

- U dogovoru s ravnateljicom kupili smo djeci hladnjak, perilicu rublja i električnu ploču za kuhanje, jer su im nedostajali u njihovim novim prostorima. Drago nam je da možemo pomoći i kad god smo u prilici to činimo. Ove smo godine odvezli jedan dio humanitarne pomoći za poplavljena područja u Gunju, a sa humanitarnim radom ćemo nastaviti i ubuduće. Svim štićenicima Doma za nezbrinutu djecu i mladež želimo sretan Božić i bolju Novu godinu, a kad god zatrebaju našu pomoć mi smo tu – kazao je Antun Sabolski. Na donaciji se zahvalila ravnateljica Renata Puljko i pojasnila trenutnu situaciju sa zatvaranjem Dječjeg doma i preseljenjem štićenika u Kuću od sretnih ciglica.

- Hvala članovima Visoke vinske akademije i rektoru Sabolskom na vrijednoj donaciji. Prostor je novouređen u sklopu projekta "Dječji centar" i budući da su sva djeca preseljena ovdje je sad život puno aktivniji, pa smo na donaciji uistinu zahvalni. Osim preseljenja u manji, ali kvalitetniji prostor, ništa se drastično nije dogodilo. Ni jedno dijete nije ostao na ulici. U tijeku je proces transformacije domova socijalne skrbi diljem Hrvatske. Imali smo potencijal Kuće sretnih ciglica, pa smo među prvima krenuli u proces deinstitucionalizacije, a time i pružanja kvalitetnije skrbi štićenicima. Oni više ne žive u sobicama doma, već ovdje u stanovima. U prosjeku ih je pet po jednom stanu. Vjerujem da je većina zadovoljna i da će vrlo brzo uvidjeti prednosti ovakvog načina života - istaknula je Puljko.

>>Donacija za SOS telefon za potporu dojenju

>>Svaka kuna dnevnog prometa u Yellow Submarineu ide djeci u Nazorovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije