Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roglić oštro

Kritizira dobavljače Agrokora: 'Kad bi bio vlasnik, sve bi te menadžmente posmjenjivao'

Branko Roglić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
23.10.2017.
u 12:06

- Kakvi su to vlasnici i kakav je to menadžment kod dobavljača koji su omogućili da su toliko izloženi prema jednom kupcu - kazao je Roglić.

Poduzetnik i vlasnik Orbico grupe Branko Roglić osvrćući se na aferu Agrokor rekao je u emisiji "Poslovni tjedan" Hrvatskog radija da mu je cijela situacija oko Agrokora jedna velika enigma. 

-  Shvatio sam da gospodin Todorić više ne upravlja sustavom, izgubio je kontrolu i ja sam onda želio naplatiti svoje potraživanje - rekao je Roglić i dodao kako smatra da nije pogriješio i da je tako svatko trebao učiniti. 

Vlada je učinila jedinu moguću stvar

- Ono što me muči je, kakvi su to vlasnici i kakav je to menadžment kod dobavljača koji su omogućili da su toliko izloženi prema jednom kupcu. Kad bi ja bio vlasnik, ja bih odmah sve te menadžmente posmjenjivao. Taj menadžment nema nikakvog uvida u stanje poslovanja niti ima viziju dugoročne održivosti tih poduzeća - rekao je Roglić koji smatra da je Vlada, u vezi Agrokora, učinila jedinu moguću stvar. 

Branko Roglić
1/37

- Ona je problem odgodila, netko će tu rupu morati popuniti, ali mislim da je bolje da se ona puni kasnije, nego u trenutku kada se to dogodilo - kazao je Roglić. Smatra da će djelomično država morati "pokrpati" tu rupu koja je nastala u Agrokoru. - Mislim da sam Agrokor neće moći generirati toliko novca da bi mogli oko 50 ili 60 milijardi kuna vratiti - rekao je Roglić. Dodao je da je drugi problem ogroman broj sudskih procesa za koje ne zna hoće li oni biti riješeni u narednih 10-ak godina. 

Komentara 17

DU
Deleted user
12:54 23.10.2017.

Stara jedna poslovica kaže"Tko o čemu ku..a o poštenju" nadam se da radi ovoga neći biti blokiran

AM
AMD------------------------
14:03 23.10.2017.

roglic ? plansko nista bivsega sistema sa ukradenim zajednice i on se javlja.

MA
Marko1337
14:58 23.10.2017.

Najbolje su prošli dobavljači, jer su imali cijene znatno više od drugih i siguran plasman, kao i bankari znatno više kamate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije