Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznali krivnju

'Kad sam shvatio o čemu je riječ, rekao sam da se bojim. Zatvor me preplašio za cijeli život'

pravosudna policija
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
12.02.2018.
u 17:45

Ja sam fizički radnik, moram se brinuti za obitelj, rekao je Rodić

Istina je sve što mi se optužnicom stavlja na teret. Ja i Hubert Mamuzić u Sloveniji smo osnovali trgovačko društvo Tabakpro. Dao sam temeljni kapital za osnivanje društva, a udružili smo se kako bismo krijumčarili duhan u Hrvatsku iz Poljske i Bugarske. Drugi optuženici prema našim uputama nadgledali su utovar i istovar u Sloveniji i Zagrebu. Za to smo im plaćali 200 ili 500 kuna po utovaru. Ništa drugo nisu dobivali. Prijevoz je organizirao Mamuzić, a da bismo prikrili da radimo s duhanom, u obrascima smo navodili da je riječ o mineralnom gnojivu i tekstilu – kazao je u svojoj obrani Antun Čolakić, kojeg USKOK tereti da je bio na čelu zločinačkog udruženja koje je od kolovoza 2016. do 20. lipnja 2017. prokrijumčarilo oko 70 tona duhana u listu.

Svi priznali

Prema optužnici koja još nije potvrđena, proračun je oštećen za 36,5 milijuna kuna, dok su optuženici “zaradili” 1,5 milijuna kuna. Taj su novac podijelili, a USKOK u optužnici traži da im se novac oduzme. Osim Čolakića, optuženi su još Mamuzić, Anton Karadakić, Roko Rodić, Ante Kutija, Josip Karadakić i Tomislav Ćibar. Svi su priznali ono za što ih se tereti, a Antun Karadakić branio se da je u svemu sudjelovao jer je želio pomoći Čolakiću.

– Više puta sudjelovao sam u utovaru i istovaru jer sam znao da je to u Sloveniji regularno. Htio sam pomoći Antunu jer je on meni pomogao mnogo puta u životu, a da za to ni kune nije uzeo. No kada sam shvatio da je riječ o duhanu u listu, rekao sam Čolakiću da se bojim jer je to prekršaj, a ako je riječ o organizaciji, onda se zbog toga ide u zatvor. A ja sam zatvor vidio i zatvor me preplašio za cijeli život – kazao je Karadakić.

Nije mogao naći posao

Rodić je u obrani naveo da se tog posla prihvatio jer nije mogao naći nikakav drugi posao.

– Ja sam fizički radnik, moram se brinuti za obitelj, a uz taj posao radio sam još nekoliko poslova. Moje je materijalno stanje užasno, a što se ovog posla tiče, radio sam samo na utovaru i istovaru. Ovo mi je prvi put da sam uhićen – branio se Rodić. Ni Ćibar, proizlazi iz njegove obrane, nije mislio da radi nešto protuzakonito, što je objasnio riječima: – Radio sam na utovaru i istovaru duhana u nekih šest navrata za dnevnicu od 200 kuna. Nisam znao da je to nešto strašno, da će to biti toliki problem te da ću zbog toga završiti u zatvoru – branio se Ćibar.

S obzirom na to da su svi optuženici u istrazi priznali krivnju, lako je moguće da cijela stvar bude okončana bez suđenja, odnosno nagodbama s tužiteljstvom.

Pronađen novac ukraden zaštitarima u oružanoj pljački na Žitnjaku:

pravosudna policija
1/15

Komentara 5

UU
uhljeb u holdingu
21:28 12.02.2018.

Čudno zvuče imena a i prezimena, od kud su ovi pošteni radnici "Hrvati" ?

Avatar kristijan.1977
kristijan.1977
20:03 12.02.2018.

Pazi sad lika!! veli da nije nigdje mogao nači posao a onda izjavi da je uz ovaj posao radio još nekoliko poslova???? ko je ovdje lud????

DU
Deleted user
20:14 12.02.2018.

Čovjek je radio sigurno još nekoliko poslova na crno, jer da je negdje bio prijavljen i radio od 06 do 14, ne bi ni stigao raditi druge poslove, Naravno, za kaznena djela svi moraju jednako odgovarati, I Gucić i Protega i Šola. i Zagorac i Todorić i Ježić, i Kutle i Radošević, i Vidošević i Čehok i ovaj radnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije