Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMIROVLJENI GENERALI
Povratak na članak

Sve demokratske zemlje koriste se potencijalom svojih bivših časnika

Krstičević: Sve demokratske zemlje koriste se upravljačkim potencijalom bivših časnika

Komentari 108

Avatar dras32
dras32
08:38 04.11.2014.

Casnicima u demokratskim zemljama ne pada na pamet bavit se politikom dok su u aktivnoj sluzbi.Amen

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:50 04.11.2014.

"Sve demokratske zemlje koriste potencijal svojih bivših časnika", kaže naslov. U demokratskim ali i u manje demokratsakim zemljama časnici se ne bave politikom dok su u vojsci i ne vrše udruženo pritisak na vladu i predsjednika države. Zamislite da tako skupina od dvadesetak ruskih, američkih ili njemačkih generala priprijeti svojim predsjednicima i vladi? Niste nikad niti čuli da bi se tako nešto desilo. A ovdje, neki od njih su još iz rata izašli kao multimilijunaši a da nitko nikada nije istražio odakle im, kako su stekli milijune i firmetine. I kad su istrage sramežljivo krenule, od gospodarenja vojnom imovinom i namještanjem nabavki za potrebe vojske pa sve do suradnje ui trgovine s velikosrpskim razbojnicima. Nisu prezali niti od organizacije krađe i šverca ukrade nih automobila iz Njemačke. Ukrade ni automobili dovoženi su u logističku bazu Hrvatske vojske na Borongaju u Zagrebu. Tamo su dobivali nove tablice i dokumente i u pratnji vojne policije odvoženi za Split a odatle za Stolac u BiH. U Stolcu su predavani našim ubojicama, četnicima kolji su te njemačke ukradene automobile koji su im došli s hrvatskim vojnim tablicama dalje vozili za Srbiju , Rusiju i tko zna gdje. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova službeno je upozorilo Hrvatsku, brojke su bile prešle tisuću automobila na godinu i zaprijetilo prekidu odnosa. Izgubili smo njemačko povjerenje, osramotili se. Netko je zapovjedao u Zagrebu, na Borongaju, vojnom policijom, u Splitu, pa sve do Stolca i HVO-a, a i uspostavio kriminalne veze s četnicima. To se bez sudjelovanja, znanja i podrške nekih od generala ne bi nikad desilo.

VL
Avatar _GARAVI_
_GARAVI_
08:37 04.11.2014.

Demokratske zemlje nemaju za generale vozače autobusa i montere centralnog grijanja, takvi će nam voditi politiku?.., šic...

VL
DO
doktorica
08:55 04.11.2014.

nama trebaju inžinjeri a ne ratnici!!!!

VL
Avatar gordan
gordan
08:57 04.11.2014.

U lijepoj našoj nakon rata , političkim elitama ne odgovara nitko tko je tijekom rata bezuvjetno bio spreman život položiti za Domovinu. Zašto ? Zato jer istim tim političarima nije stalo do lijepe naše niti 1% koliko je to kako tijekom rata tako i danas stalo ljudima koji su bili ratnici i koji su stvorili i oslobodili RH te je kao takvu predali političarima na daljnje vođenje. To je najveća greška koja se dogodila u novijoj povijesti RH. Komunisti su ratovali a nakon pobjede ( 1944 god ) isti ti borci su sami nastavili voditi državu za koju su ratovali. Grešku treba ispraviti !

VL
AP
apolon
09:09 04.11.2014.

Za nepismene proletere...Davor Domazet -Lošo završio je najveće vojne škole u (vašoj simpatiji) bivšoj JNA , praktično i pragmatično pitanje ... zašto ne koristiti njihov potencijal ?ti njihov potencijal ?

VL
DU
Deleted user
09:21 04.11.2014.

I Zagorec je bio general, ili? Na cemu je Cermak zaradio svoje? Koliko se nafte prodalo u BiH, sto muslimanima, sto srbima? Kad mi na takva pitanja odgovore nek se bave politikom. Cast izuzecima.

VL
MA
macor
08:54 04.11.2014.

Sve demokratske zemlje koriste potencijal svojih bivših casnika////Zar i takvih kao Mirko Norac?

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:26 04.11.2014.

Bivsi casnici tih zemalja ne utjeruju reket svom narodu.

VL
ST
Stipeprof
08:36 04.11.2014.

Da je Karamarko iskren kad govori o generalima najbolje se vidi iz činjenice da je "locirao, dao uhititi i transferirati" Antu Gotovinu u Haag.

VL
Avatar pf
pf
11:10 04.11.2014.

Malo je pismenih generala. Oni koji su pismeni bili komunisti i oficiri JNA. GMO generali, poput Rojsa, sve što su pročitali je logo '' Paloma '' dok sjede na zahod.

VL
PR
Protivcenzure
10:39 04.11.2014.

blackburn i ekipa koriste potencijal bivših vojnika, u medicini i ekonomiji oni mogu vrlo malo pomoći.

VL
Avatar Marko232
Marko232
10:42 04.11.2014.

Mi smo u dubokoj gospodarskoj krizi, a braniteljska populacija ima iskustvo upravljanja u krizama, bio to rat ili kriza u gospodarstvu. Ti dečki puno mogu pomoći u upravljanju na svim razinama. ----------------------------- O čemu se mi razgovaramo. Za ne povjerovati.

VL
Avatar comandante
comandante
08:44 04.11.2014.

Koji potencijal i za šta ga koristiti, ajde ne lupetajte, bivši oficiri i to je to, nema više rata, prestanimo se igrati glupostima

VL
NE
Neznamnista
09:41 04.11.2014.

Serem se na tu drzavu u kojoj ne smijem napisati da su nasi generali dobili činove u borbi s okrutnim srpskim okupatorom i to je dokaz da Hrvatske nema jer je i ovaj srpski bilten u funkciji agresora kojega su porazili Bez oslobođenja medija nema Hrvatske

VL
Avatar rimaz
rimaz
08:54 04.11.2014.

Da, u demokratskim zemljama takvi časnici pomažu napretku, odlasku u bolje sutra. Ovi naši bi se vratili u devedesete i tamo ostali zauvijek, jer im je tada bilo i najbolje i najljepše. Veliki izuzetak je najčasniji hrvatski general, Ante Gotovina. On to pokazuje svaki dan radeći nešto za svoju i tuđu dobrobit, i ne "lupetajući" naučene parole devedesetih.

VL
DU
Deleted user
08:57 04.11.2014.

Srećom da smo prije ove čuli izjavu da će se jako smanjiti broj savjetnika na Pantovčaku, koji samo opterećuju siromašne Hrvate. I na kojem če području savjetodavac biti Mirko Norac?

VL
ZA
zagreb2099
09:12 04.11.2014.

Dragi "generale" Krstićeviću, istina je da smo u dubokoj krizi, ali tko je doveo do toga, isti oni koji su Vama dali činove generala i dali vam mogučnost extra zarade na državnim tvrtkama time što sete im prodavali svoje proizvode iz MSana itd. Iskreno uopće me ne zanima rehabilitacija branitelja i generala jer Vi znate upravljati i ponašati se u krizi, a to možemo prevesti kao znate loviti u mutnom na i za svoju korist. Pošteni ljudi rade neki posao, traže ga ako ga nemaju ali ne prodaju maglu kao vi jer Vaše iskustvo temeljeno je na dobrim političkim vezama, čitajte dobre veze sa HDZ-om kao strankom koja Vas je uzdigla i obogatila.da se kojim slučajem Hrvatska osamostalila mirnim putem za Vas i većinu "branitelja" nikada ne bi čuli i Vi bi dalje čamili u nekoj zabiti i smo sanjali o krađi kou ste sproveli u ovoj zemlji

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:59 04.11.2014.

Hm, od kuharice do generala u nekoliko mjeseci. Ni jedna zemlja na svijetu nema ovoliko generala na broj stanovnika osim Čilea. Slobodu u ovoj zemlji izborili su hrvatski domoljubi, a ne generali. To što je sadašnja vlast loša, ne znači da je treba zamijeniti huntom, nego demokratskim izborima, ma koliko loši bili. Gotovina je jedini kvalificirani, pa se bavi tunama i privatnim biznisom. I ostalima to ne bi trebalo biti strano. Imaju lijepe penzijice, povlastice, pa nek sad osobno pokažu svoje kvalitete, a ne na grbi nas koji radimo, a borili smo se kad je trebalo. Ne treba nam više JNA. To smo istjerali.

VL
ĆA
ćaćaća
10:29 04.11.2014.

svi koji su depresivni neka se sjete da je drug ivo dodjelio odlikovanje teršelićki izljubio nikolića tri puta pokušao promjeniti ustav kako bi zaštitio zločince udbaše i sigurno im bude lakše...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.