Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki potres
Povratak na članak

Kremlj se boji: Rusija bez pompe obilježava stogodišnjicu revolucije

Stotinu godina poslije, nasljeđe Oktobarske revolucije nije nimalo jednostavno za državu koja još nije raščistila sa svojom poviješću

Komentari 12

DU
Deleted user
08:28 24.10.2017.

Jesenti milu bigulicu (i premilu čal), što Rusi uopće imaju slaviti?! Zar možda događaj koji je iznjedrio monstrume i megazločince Lenjina i Staljina te krvavu kliku oko njih, koji su skrivili smrt nekoliko desetaka milihan ljudi, a druge mučili ii kinjili na sve moguće načine. Nagradno pitanje glasi: hoće li na tu navodno skromnu proslavu "Veklikog oktobra" iz Hrvatske biti pozvani Bernardić Dado zvani Bero, Kapović dr. Matan, Markovina dr. Draganče, Jakovina dr. Tvrtkec, Klasić dr. Vojček, Habulin Francek, Pusić mr. Zoki, Pupovac dr. Milojko i drugi slični "antifašisti"? Ako ih kojim slučajem pozovu, najbolje bi bilo da ostanu tamo te da se na licu mjesta, npr. u sibirskim gulazima, dadnu na proučavanje "golemih tekovina Velikog oktobra". To je ionaka jedina "znanost" u koju se ta naša antifa čeljad razumije.

VL
Avatar superhik74
superhik74
16:14 24.10.2017.

Ha, ha, ha...trebali bi slaviti kada im je medjunarodna cionisticka mafija s glavnim finacijerom bankarom Schiff-om iz New Yorka, poslala druga Lenjina iz Svicarske da ubije cara i pokoka nekih 20 miljuna Rusa, porusi pravoslavne crkve i uvede cionisticku diktaturu bezboznika. Danas bi htjeli isto osim sto se danas ne zove Schiff nego Schwatz (pardon. promjenio je prezime u Soros). Naucili su lekciju pa ce cio mafija morati naci novu zrtvu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:50 24.10.2017.

da, za razliku od rusije , u americi oporba (tko je to tamo?) ima slobodu javnog djelovanja. pa tako na izborima vidimo u tv duelima dvije stranke, uvijek iste, treći nemaju pristup nikome, imali milijarde ili ne, bila javna ili privatna televizija, radio, novine. u americi kad je bilo političkih sukoba, nije bilo rata, ne... onaj građanski zaboravimo. tak je najlakše. rusija je zemlja u kojoj ne prolaze jeftine ideje, već samo velike, a tih nema. najbliži oporbenjak ima potporu od 2%. u njemačkoj takvog ni ne spominju, ali u rusiji je to valjda nevjerojatan protivnik, opasan, jer eto, sa 2% on prikupi 200 pristaša na nekom trgu u gradu od milijun stanovnika, i to je kao dokaz velike potpore i snage?! ova revolucije je ionak bila uvezena, zna se tko su bili financijeri i zašto su romanovi morali biti potučeni. jer rus je za cara uvijek bio spreman ginuti bez puno pitanja, to je ruska tradicija. bez živog cara se lako njima manipuliralo. tko su bili predsjednici sssr-a? kolko njih su bili etnički rusi, koje nacionalnosti su zauzimale najvažnije političke funkcije, tko ej bio glavni motor sssr-a, tko je davao većinu za državu? ne, nisu to bili ukrajinci, podaci su poznati i govore sve o toj fami. rusija je izdvajala za gradnju industrije po ukrajini, brodogradilišta, sve. baltičke države su dvaput više trošile nego su proizvodile. sve na teret rusa. ovu revoluciju rusi trebaju ostaviti povijesti, tamo joj je mjesto. i oni je ostavljaju tamo. samo neki izvana žele da to živi.

VL
ZW
zweistein
09:41 24.10.2017.

oktobarsku revoluciju još jedino slave urša raukar, vili matula ..... i frljićevci iz rijeke!!!!

VL
RA
ranko75
13:24 24.10.2017.

Kremlj se nista ne boji, ali shvaca da su neke ideje pravednosti koje su isticane u revoluciji bile dobre, ali cijela realizacija tog inozemnog projekta je bila losa i unazadila Rusiju, pa tu revoluciju i ne smatraju pobjedom,zato i nema pompe. One je se i ne stide, zbog slobodoljubivih ideala,ali su je preskupo platili sami rusi. Zbog toga se badava trude ameri dignuti obojenu revoluciju,nece ici jer narod radije trpi svoga u necemu nego da trpi tudjega, a kod nas je drugi mentalitet, trpicemo tudjinca, samo da nad nama ne bude svoj.

VL
Avatar dobry
dobry
03:45 25.10.2017.

U carskoj Rusiji, kmetove-seljake nisu smatrali ljudskim bićima. Njihova vlastela se međusobno natjecala tko posjeduje više "duša", kako su oni nazivali te nesretnike...U sprezi sa ruskom Crkvom vlastela je živjela raskalašno (raspašoj), opijala se i orgijala do besvjesti skupa saa svećenicima, dok su kmetovi doslovce umirali od gladi...Crkva ih je držala u duhovnom ropstvu. Okrutna vremena po "mužike" su to bila. Prosječna životna dob-44 godine starosti. Bizantski je to mentalitet, srednjevjekovni, sirovi. Revolucijom su promijenili društveno uređenje, gospodarski se uzdigli, ali je taj sirovi bizantski mentalitet ruskih vladara ostao i ruski narod je nastavio patiti na drugačiji način...do dana današnjeg...

VL
MO
Modrulj
08:25 24.10.2017.

Putin je bezčutni ,dezosječajni novi ruski car,car za 21.stolječe,gospodar života i smrti u Rusiji a i šire.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.