Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školski motorni jedr

Kraljica mora uplovila i u Zadar

kraljica mora (1)
Pixsell
26.04.2010.
u 13:52

Državni tajnik za more kapetan Mario Babić kazao je kako je cilj da se na Kraljici mora 35 ili 36 tjedana godišnje obučavaju učenici i studenti.

ZADAR - Prvi hrvatski školski brod namijenjen školovanju učenika i studenata, 35 metara dug i 8,7 metara širok motorni jedrenjak Kraljica mora uplovio je danas i u Zadar u kojem su ga na morskim orguljama pozdravili predstavnici grada, Zadarske županije, Pomorske škole i Sveučilišta u Zadru. Državni tajnik za more kapetan Mario Babić kazao je kako je cilj da se na Kraljici mora, koja na jednom putovanju može primiti po 28 učenika, odnosno studenata i četiri njihova nastavnika, tijekom 35 ili 36 tjedana godišnje obučavaju  učenici i studenti.

- Prva obučna putovanja očekujemo već u srpnju i kolovozu - najavio je kapetan Babić te dodao kako će se najesen Ministarstvo mora nastaviti sa stipendiranjem studenata i učenika pomorskih škola kojih se u zadnje četiri godine stipendiralo više od 600. To je rezultiralo, istaknuo je državni tajnik, znatnim porastom broja učenika pomorskih škola u Bakru i Splitu te nešto manjim porastom u Zadru.

- U naših više od 50 godina postojanja školovali smo više od 6000 učenika, a novi školski brod koristit ćemo na najbolji i najodgovorniji način. Znamo za priče o velikim troškovima Kraljice mora, no budućnost naših učenika u pomorskim zvanjima dat će najbolji odgovor - rekao je ravnatelj Pomorske škole u Zadru Svetko Perković koji je zajedno sa Sveučilištem, Gradom i Županijom s kapetanom Kraljice mora Krešimirom Bosancem razmijenio prigodne darove.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije