Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvodi se red

Kraj 'rezervacijama': Načelnik pokupio ručnike i rekvizite s plaža i najavio novo pravilo

ručnici Trubunj
Facebook/Marko Grubelić
12.08.2019.
u 12:28

Stvari zatečene na prirodnim i uređenim plažama bez njihova vlasnika, odnosno korisnika, smatrat će napuštenima, te će biti uklonjene

Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj sada je odlučio stati na kraj 'rezervacijama mjesta' na plažama. Poručio ja već da oni koji ostavljaju ručnike i druge rekvizite dobro znaju da svoje stvari mogu pronaći u dvorištu općinske zgrade, no upozorio je i da će uvesti jednu novinu.

"Danas smo bili na Bristaku, Zamalinu (do Kuzmine vale) i Sovlji. Prema već poznatoj proceduri, stvari možete pokupiti u dvorištu općinske zgrade. Međutim, naglasili bi jedan "novitet". Još samo ovaj put možete svoje stvari dobiti natrag - besplatno.

Od sljedećeg puta ćete morati potpisati preuzimanje stvari te dati svoje osobne podatke kako bismo Vam mogli na kućnu adresu poslati uplatnicu s novčanom kaznom.

U Odluci o komunalnom redu Općine Tribunj, članak 140. stavak 1. propisuje da je na prirodnim i uređenim plažama zabranjeno nakon korištenja plaže ostavljati ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene a sve u svrhu rezervacije plažnog mjesta. Stvari iz prethodnog stavka zatečene na prirodnim i uređenim plažama bez njihova vlasnika, odnosno korisnika, smatrat će napuštenima, te će biti uklonjene.

Nadalje, članak 177. točka 6. definira da će se novčanom kaznom u iznosu od 500,00 do 2.000,00 kuna kaznit fizička osoba ako na prirodnim i uređenim plažama nakon korištenja plaže ostavlja ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene.

Hvala na razumijevanju i suradnji!", napisao je Grubelić na Facebooku.

 

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar nekakav
nekakav
12:33 12.08.2019.

al prvo nek kazne koncesionare koji ležaljke bez mušterija razastru po cijeloj plaži. u svim koncesijskim ugovorima i pravim stoji jasna odredba da su ležaljke sve na jednom mjestu, i da ih koncesionar nosi mušteriji na mjesto koje je određeno ugovorom, a nakon korištenja dužan ju je odmah vratiti na kup. znači, rano ujutro ako komunalni redar nađe nekoliko ručnika na plaži, ali i 50-ak praznih ležaljki lijepo poslaganih 4 metra od mora, lijepo kaznu odrapiti. ako se već pozivamo na uvođenje reda, što je postalo jako popularno ovih dana... pa nek je red za sve.

TR
tratincica68
13:08 12.08.2019.

Treba mu zenu stavit u buksaru

RP
rpzagreb
14:41 12.08.2019.

U ovom državnom i sveopćem neredu, čim netko i spomene red odmah se svi dižu noge.....kao da živimo u kamenom dobu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije