Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završeni radovi

Kraj gužvama? Evo kako sad izgleda jedan od najvećih prijelaza na granici s BiH

GP Bosanska Gradiška
Foto: Screenshot Youtube
28.11.2018.
u 07:26

Granični prijelaz izmješten je iz središta grada i sada se nalazi na trasi autoputa Banja Luka – Bosanska Gradiška

Prije nekoliko dana okončana je druga faza izgradnje graničkog prijelaza Bosanska Gradiška u BiH. Riječ je o jednom od najvažnijih prijelaza na granici Hrvatske i BiH, na kojem često nastaju gužve jer trenutačno na bh. strani prolazi kroz sam grad, a stari most na Savi preuzak je za brojna vozila. 

Granični prijelaz ovim je izmješten iz središta grada i sada se nalazi na trasi autoputa Banja Luka – Bosanska Gradiška. Ipak, prijelaz se neće moći potpuno koristiti dok se ne osigura prijelaz preko Save, piše Klix.ba. U tijeku je i tenderska procedura za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke koji bi promet trebao potpuno preusmjeriti iz Bosanske Gradiške.

Izgradnja prijelaza i carinskog terminala stajala je ukupno oko 22,4 milijuna KM.

U drugoj fazi napravljeni su razni objekti, uključujući i prateće sadržaje, kao što su objekt brze hrane. Granični prijelaz Bosanska Gradiška ima šest ulaznih i šest izlaznih trakova, 70 parkirališnih mjesta za teretna motorna vozila na ulazu u BiH i 30 mjesta za parkiranje teretnih motornih vozila na izlazu iz BiH.

Pogledajte video rekonstruirane Radničke ceste do Domovinskog mosta:

Komentara 42

Avatar MK
MK
09:12 28.11.2018.

...izgleda kao izmedu Mexika i SAD-a.

NA
narod1
09:40 28.11.2018.

Otkad je nama interes da surađujemo sa našim agresorima. Sa njima nemamo posla dok god je tamo genocidna RS koja je istjerala doslovno sve Hrvate

Avatar southman
southman
08:09 28.11.2018.

RS ide naprijed a Federacija tone sve dublje. Borba za treći (hrvatski) entitet mora biti prioritet !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije