Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđeni za 2 kg koke

Krah velikog procesa: Narkohobotnici nisu ništa dokazali

stifanic
Goran Kovačić/PIXSELL
02.04.2012.
u 17:52

Vijeće sutkinje Ike Šarić ustvrdilo je da Štifaniću i Šiliću nije dokazana prodaja 142 kilograma droge, za što ih je teretio USKOK

Milan Štifanić (41) i njegov suradnik D. Š. (30), prema USKOK-ovoj optužnici istarski krak međunarodne narkoskupine bossa Stjepana Prnjata koji zbog krijumčarenja droge služi kaznu zatvora u Italiji, u ponedjeljak su na Županijskom sudu u Rijeci proglašeni krivima i nepravomoćno osuđeni na kazne zatvora zbog nabave i prodaje dva kilograma kokaina.

Štifanić je osuđen na pet i pol, a D. Š. na četiri godine zatvora, a na račun države Štifanić mora uplatiti 550 tisuća, a D. Š. 75 tisuća kuna. Na izricanju presude nisu bili.

Štifanić, kao i optuženi Prnjat, njegova žena, majka i dvije sestre oslobođeni su optužbi za pranje ukupno 14 milijuna eura stečenih od prodaje droge čije su podrijetlo, tvrdio je USKOK, prikrili kupujući kuće, stanove, vikendice, automobile, jahtu i ulažući novac u banke. Vijeće sutkinje Ike Šarić ustvrdilo je da Štifaniću i D. Š. nije dokazana ni prodaja 142 kilograma droge, za što ih je teretio USKOK.

Već je prije za Štifanića i Prnjata otpalo krijumčarenje kokaina iz Kolumbije pa se, kad se sve zbroji, pranje sto milijuna kuna zarađenog od droge svelo na nula kuna.

Komentara 48

TO
torrente
18:19 02.04.2012.

naše sudstvo je vrh ***.ljude za jedan gram trave osude na ti godine a ovo je već drugi slučaj u godini dana da za par kila kokaina dobiju oko 4-5 godina. jednoga su osudili jer su mu u luli našli tragove marihuane

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:19 02.04.2012.

Hm Meni se čini da bi ovi uskoci, poskoci i slični agresivni nazivi tužilaštva trebali promijeniti ime u - gliste. Jer dok oni pretovare tone i tone papira, propisa, tužbi, protutužbi, prigovora, izgovora, pregovora i sličnih administrativnih sranja, dileri posnifajuu sve što im se stavlja na teret. I rezultat je ko i u ovom slučaju 0 kuna.

OB
-obrisani-
18:11 02.04.2012.

Postovani! Vijeće sutkinje Ike Šarić ustvrdilo je da Štifaniću i Šiliću nije dokazana prodaja 142 kilograma droge, čime ih je USKOK teretio Štifanić, kao i optuženi Prnjat, njegova žena, majka i dvije sestre oslobođeni su optužbi za pranje ukupno 144 milijuna eura stečenih od prodaje droge čije su podrijetlo, tvrdio je USKOK, prikrili kupujući kuće, stanove, vikendice, automobile, jahtu i ulažući novac u banke. * * A na cemu su stekli silnu imovinu??? Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije