Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eko Kvarner

Kostreni i Rijeci treba studija o obolijevanju od karcinoma

rijeka
vl
24.05.2010.
u 14:36

Vjeran Piršić iz udruge “Eko Kvarner” smatra da bi kumulativne karte onečišćenja tog područja dovele do poražavajućih rezultata.

– U Kostreni i Rijeci hitno se mora provesti ispitivanje i izraditi epidemiološka studija o obolijevanju od karcinoma po uzoru na Sisak – tvrdi Vjeran Piršić iz udruge “Eko Kvarner”, koji smatra da bi kumulativne mape onečišćenja tog područja dovele do poražavajućih rezultata. U udruzi su zabrinuti i za proces restrukturiranja rafinerije Urinj, koji smatraju netransparentnim.

– Imamo informacije da će se u rafineriji nastaviti proizvoditi na naftu, a našu sumnju produbljuje podatak da su u pogone postavljeni plamenici ne samo za plin nego i za loživo ulje, o čemu i u Ini i u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva šute – srdit je Piršić. Resornom ministarstvu će ekoaktivisti ovaj tjedan dostaviti i peticiju protiv planiranog projekta koking-pogona u rafineriji Urinj – podršku ekolozima dalo je pedeset posto mještana Bakra i Kostrene koji ne žele novu industriju u blizini svojih domova.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
rendulic50
23:21 26.05.2010.

KOMENTARI O ZAŠTITI OKOLIŠA MOGU BITI KONTRAPRODUKTIVNI ZA LOKALNO STANOVNIŠTVO AKO DOLAZE OD LJUDI KOJI KRITIZIRAJU U IME NEKOG I ZA NEŠTO. INU -u na Urinju treba hitno modernizirati a ne govoriti ne valja ovo ne valja ono tko misli da zna bolje neka uloži projekte i novac jer ovo stanje je ne snošljivo pošto se ovdje radi o modernizaciji a ne o nekom pogonu za proizvodnju koksa sa stručnog stajališta mogu reći da treba projekat hitno aktivirat uz dodatne prijedloge da tamo radu lokalno stanovništvo.da MOL izgradi na Kostreni objekte tipa Hotel,i još takovih objekata od kojih će lokalna sredina imati koristi,a obnovu INE zbilja prepustite stručnjacima onaj tko želi idealu imamo idealu u Gorskom Kotaru. poz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije