Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstveni skup
Povratak na članak

Kostović: Nezadovoljan sam kako HAZU tretira i prezentira Franju Tuđmana

U organizaciji Akademske zajednice HDZ-a "Dr. Ante Starčević" održan je znanstveni skup "Dr. Franjo Tuđman - državnik i povjesničar"

Komentari 17

Avatar white socks
white socks
21:02 12.12.2019.

Što drugo očekivati od ljubitelja crvene zvijezde petokrake Zvonke Kusića i njegovih pulenova.

VL
CR
CroAx
20:57 12.12.2019.

Budućnost imaju samo oni narodi koji piši vlastitu povijest! A to je uradio Tuđman.

VL
BA
bakulušić
21:19 12.12.2019.

Nažalost, HAZU u ovih trideset godina ničim nije pokazala da nisu više JAZU. Ostali su ono što su bili, nisu slijedili bilo hrvatskog naroda nego vlastite interese i tako se idealno uklopili u politički okoliš. Kao da tek sad počinju stvarati karijere. Čast iznimkama.

VL
ĆI
ćiro
21:43 12.12.2019.

Sto vise vrijeme prolazi,Tudjman je sve veci u ocima HR naroda,dok "crvene bandere",polako ali sigurno idu smetliste HR povijesti.

VL
PO
Pobjeda
23:50 12.12.2019.

Stari Akademici su bili ljuti na Tudjmana,sto im je razbijo zemlju u kojoj su skolovani i zakletvu polagali u SKJ da ce cuvati i siriti bratsvo i iedinstvo u JAZU.

VL
PO
portugisac
08:08 13.12.2019.

Praktično se za HAZU u hrvatskoj uopće ne čuje. Gospodin Kusić se istaknuo sa svojom komisijom sa zabranom "ZDS" a ostavio je sva totalitarna obilježja bez obzira što ih je Europa zabranila. Nije čudo što ne pišu dovoljno pozitivno oo Tuđmanu kada im je srušio voljenu državu i stvorio neovisnu Hrvatsku.

VL
DU
Deleted user
09:38 13.12.2019.

Franjo Tuđman, dokazani partizan, predsjednik FK Partizana, često boravio u Beogradu. Družio se sa miloševićem 48 puta tokom rata, više nego sa generalima. Naredio vraćanje 3000 djece u Vukova pred najveću agresiju, dopustio pad Vukovara uz poznati razgovor sa Jastrebomm kada mu je hladno rekao dok je Vukovar padao, citiram: "Pošalji fax"! Tuđman je svojim jatacima podijelio za vrijeme privatizacije sve vrijedne kompanije, obećao je 200 bogatih obitelji oko sebe napraviti i njima je podijelio imovinu:Todorić,Kutle, Gucić,Rajić........ Slao je specijalnu policiju na studente u Samoboru pa se valjda sjećate krvavih noći u Samoboru i razbijenih glava, htio je slati policiju na ljude koji su protestirali protiv zatvaranja 101-ce. Organizirao puštanje Arkana, organizirao puštanje Šešelja, prodavao naftu Srbima..svojim unucima ostavio je BANKE!

VL
DA
danijelrukavina4
23:31 12.12.2019.

Poštovani dr. Kostović, mislim da je najbolje da sve pokojnike ostavimo na miru. I kako se kaže - o pokojnicima sve najbolje. Idemo se okrenuti budućnosti. Još malo i 2020. je godina. I pokojni predsjednik Tuđman je čini mi se da sam pročitao rekao da o osobama ne mogu suditi njihovi savremenici. Kao i svaki čovjek, tako i pokojni predsjednik Tuđman je imao i vrlina i mana. Uostalom, kao i svatko od nas, zar ne. Sasvim je sigurno, i to nitko ne dovodi u pitanje da će njegovo ime biti upisano u povijesti ovog naroda. Isto tako je sasvim sigurno, da su ga neki cijenili više, neki manje, a neki nikako. Ali tako je sa svim ljudima. A gore su svi pomireni. Vjerojatno nam se odozgora svi cerekaju. I tko zna, možda kartaju, igraju šah, a dojučerašnji protivnici.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
04:45 13.12.2019.

Najpoznatije Tudjmanovo znanstveno dijelo je Povjest radnickog pokreta Jugoslavije.

VL
KR
kritika5
12:33 13.12.2019.

loš političar, pokradena Hrvatska, uništene firme, 200 bogatih, raseljena mladost, žilet žica prema zapadu

VL
Avatar zločinačkaorganizacija
zločinačkaorganizacija
11:24 13.12.2019.

Dinko Čutura znanstvenik :-)

VL
MA
Madagaskar
22:31 12.12.2019.

Jadno, na što se srozao Hazu. Na Kostovića, Aralicu...zrečerszredne face za koje nirko ne bi ni čuo da nije bilo tuđmsna. Oni đto su nešto vrijedili nisu htjeli ni čuti za tuđmana

VL
ŽO
žoržet
22:00 12.12.2019.

a i taj kostović, stalno nezadovoljan, čak i hazu-mumijama koj' dokazano ne vole ozbiljne hrvatske doktore (đikića, naprimjer) ... umjesto da bude sretan što mu nekadašnjeg šefa, maloga maršala, nije 'tretirao' sud u haagu!

VL
DU
Deleted user
23:43 12.12.2019.

Auuuu, osjećam kako se Hrvatska potresla što je Kostović nezadovoljan.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:10 13.12.2019.

Nisam se previše trudio da pročitam tekst s tezom najumnijih pastira najvjernijeg dvonožnog stada Hrvatskog Boga, suradnika Oca Domovine, ali iz naslova sam zaključio da je najvjernije stado revidiralo Sveto Trojstvo i da sada ima Sveto Četverojstvo, tj. Bog Otac, Sin, Sveti Duh I Otac Domovine. Jedini problem je što ovu reviziju neće da verificira i HAZU, ali to će biti, kada se oplijevi od kukolja. Najvjernijem dvonožnom stadu i njegovom državnom toru ne može nitko ništa jer su jači i od same sudbine, zar ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.