Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosovo: Trojica uhićenih Nijemaca ostaju mjesec dana u pritvoru

23.11.2008.
u 16:33

Sud Prištine odredio je jednomjesečni pritvor trojici Nijemaca osumnjičenih da su 14. studenoga sudjelovali u bombaškom napadu na ured Europske unije u Prištini, izvijestili su u nedjelju lokalni mediji.

"Trojica njemačkih državljana, osumnjičeni za tu eksploziju, moraju ostati mjesec dana u pritvoru", izvijestili su dnevni listovi i dodali da su "oni osumnjičeni za kriminalističku terorističku akciju". "Da ostanu na slobodi, optuženi bi mogli otežavati istragu i ukloniti dokaze", navodi se u obrazloženju presude.

Odvjetnik osumnjičenih je rekao da je sud odbacio zahtjev da im se odobri boravak u kućnom pritvoru do kraja istrage. "Sud nije prihvatio taj prijedlog i naši klijenti su u zatvoru i čekaju završetak istrage", rekao je novinarima odvjetnik Fetie Uka.

Lokalne tv-postaje su pokazale snimke trojice Nijemaca s lisicama na rukama koje na sud pratili antiteroristička jedinica policije Kosova. Ako im se dokaže krivica, očekuje ih kazna od 20 godina zatvora.

Trojica njemačkih državljana uhićena su srijedu nakon što su dan prije provjeravali mjesto napada te se zadržavali u zgradi iz koje je izvršen bombaški napad. Nakon uhićenja su tvrdili da su radili očevid na mjestu bombaškog napada.

Oni su, kako nadalje javlja novinska agencija DPA bili uposleni u tvrtki "Logistic Assessments" u Prištini koja službeno savjetuje njemačke poduzetnike prilikom ulaganja u kosovsko gospodarstvo ali koja zapravo BND-u služi kao baza na Kosovu. "Logistic Assessments", kako nadalje javlja DPA, već dulje vrijeme stoji pod prismotrom kosovskih vlasti.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije