Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon o ništetnosti

Kosor: Zakon ne šteti, već pomaže međunarodnim sporazumima

\'13.10.2011. Zagreb - Odrzana je 155. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Jadranka Kosor. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/Pixsell
21.10.2011.
u 21:57

Premijerka je ustvrdila kako nije istina da Zakon o ništetnosti nije donesen potrebnom većinom.

- Malo me to čudi, ali, naravno, predsjednik ima pravo na svoje odluke. Međutim, nije točno da Zakon o ništetnosti nije donesen potrebnom većinom, To nije organski Zakon, ne govori o temeljnim pravima i slobodama, donesen je potrebnom većinom i nije u suprotnosti s Ustavom, jer štiti temeljne vrijednosti Ustava, a to su vladavina prava i suverenitet. Taj zakon samo govori da su za nas ništetni pravni akti JNA, a tako je i Hrvatski sabor utvrdio još 1991. Ustavni sud RH odlučuje o suglasnosti naših zakona s Ustavom, a ne tuđih - komentirala je premijerka Jadranka Kosor reakciju predsjednika Josipovića na donošenje Zakona o ništetnosti.

- Najvažnije je pitanje što ni predsjednik ni oporba nikada nisu niti jednom jedinom riječju rekli da je problematičan zakon Srbije o proširenju jurisdikcije na Hrvatsku, a na hrvatsku Vladu i Sabor se obrušavaju. A mi samo govorimo da je dosta proširenja jurisdikcije Srbije nad Hrvatskom. Pri tom, to ni na koji način ne može štetiti međunarodnim sporazumima. Dapače, ovaj će zakon i olakšati provedbu sporazuma između ministarstva pravosuđa Hrvatske i Srbije, te Državnog odvjetništva i tužiteljstva - dodala je Kosor.

Premijerka se na Danima turizma u Šibeniku još oštrije osvrnula na optužbe da je skidanje imuniteta u Saboru SDP-ovcu Željku Jovanoviću zapravo uvođenje verbalnog delikta.

- To je preskakanje istine. Tužbu protiv Jovanovića nismo podnijeli zbog onog što je izrekao u sabornici, nego radi toga što je u rujnu, na dan održavanja Sabora HDZ-a, rekao medijima da je većina izaslanika, a bilo nas je 10.000, kandidati za Remetinec. Tada je ponovio i da je HDZ kriminalna i zločinačka organizacija. To je jednom rekao i Milanović. Izjave, dakle, medijima, izvan Sabora, prelile su čašu. U jeku Jovanovićevih napada dobili smo i ciglu u vrata središnjice HDZ-a. Radi se o poticanju na mržnju i nasilje, a to je nedopustivo - rekla je premijerka Kosor.

Premijerka je u Šibeniku otkrila i da se sprema ovih dana uputiti poziv Zoranu Milanoviću. Kakav, kada i na koju temu nije htjela govoriti.

Komentara 259

OB
-obrisani-
02:26 22.10.2011.

Sic transit gloria mundi

OB
-obrisani-
09:30 22.10.2011.

. ...Rambo eu....dobro jutro....EU...:-))

JS
ja sam gladan
01:36 22.10.2011.

dežavi, dobar ti engleski : # baj de vej #

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije