Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DRUŠTVU PREMIJERKE DANAS NEMA NJEZINA ZAMJENIKA

Kosor: Polančec radi svoj posao dok istraga ne pokaže rezultate

kosor
Saša Zinaja
21.09.2009.
u 13:45

Premijerka Kosor najavila je i kako su upravo u tijeku konzultacije oko HEP-a ističući kako će sigurno biti, najkasnije sutra, nekih odluka koje su u kontekstu najnovijih događanja.

U društvu Jadranke Kosor na danas održanoj dodjeli nagrada Zlatna dionica i Zlatni udio u Zagrebu nije nazočio potpredsjednik Vlade Damir Polančec, oko kojega se posljednjih dana u medijima nižu afere, ali i propitivanja hoće li još uvijek obnašati svoju dužnost u Banskim dvorima.
  
- Ministar Polančec je na pregovorima s predstavnicima radnika Salonita koji štrajkaju glađu. Činilo mi se da je to najvažnije od njegovih poslova danas - odgovorila je predsjednica vlade na novinarski upit gdje joj je zamjenik, poručujući da u ovom trenutku čeka da nadležne institucije odrade svoj posao. - Dok ne dobijem podatke o čemu se tu zapravo radi, ne mogu donijeti ni jednu odluku - poručila je Kosor.
  
Najkasnije sutra odluka o HEP-u
Ima li još uvijek povjerenje u Polančeca, predsjednica Vlade nije komentirala, ali je dodala da ona i ministar gospodarstva rade svoj svakodnevni posao i da će tako biti sve dok istražni organi ne pošalju svoja izvješća. 
  
Polančeca danas, osim hvatanja u koštac s rješenjem problema vranjičkog Salonita, očekuje i razjašnjenje stanja oko plaćanja Ininih dugovanja državi. 
- Tražila sam na uvid ugovor s Mađarima, vidjet ćemo što će biti od toga - izjavila je premijerka.

Premijerka Kosor najavila je i kako su upravo u tijeku konzultacije oko HEP-a ističući kako će sigurno biti, najkasnije sutra, nekih odluka koje su u kontekstu najnovijih događanja.

Istražni organi u Podravci

Istražni organi već su desetak dana u Podravci u kojoj izuzimaju dokumente tragom afere sa splitskim SMS-om teškom najmanje 65 milijuna kuna. Zdravko Šestak, predsjednik Uprave Podravke izjavio je kako bi bio najsretniji na svijetu da može jasno i nedvosmisleno reći što se točno dogadalo na relaciji Podravka - SMS, ali u cilju istrage ne smije ništa komentirali. No ipak je ustvrdio kako je sve što je činjeno, činjeno iznimno pozitivno, na zaštitu radnih mjesta u Koprivnici i koprivničkom kraju. Sve i da nije tako bilo bi porazno. A porazno nije, smatra prvi čovjek Podravke.

Ključne riječi

Komentara 55

MI
milkovve
14:32 21.09.2009.

U HEP-u djeluje jedna glomazna kriminalna hobotnica u kojoj je nekoliko stotina ljudi koji namještaju natječaje, kupuju robu nekoliko puta skuplje i sl. Ako nema političke volje za razbijanje te kriminalne skupine, koja je prvenstveno u HEP-ovoj nabavi, onda jee i sama eventualna smjena Mravka nebitna.

FR
fratela
14:46 21.09.2009.

Svugdje u demokratskom i političkom svijetu postoji čin moralne ostavke, jedino kod nas moralna odgovornost još nikako da saživi.

PA
paulaner
14:17 21.09.2009.

Treba sačekati istragu, ne treba donositi neke preuranjene zaključke. Nitko nije kriv dik mu se ne dokaže krivnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije