Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup hdz-a u brodu

Kosor: Pobjedu ćemo posvetiti braniteljima i Franji Tuđmanu

hdz, jadranka kosor, petar čobanković (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
01.12.2011.
u 20:07

Glas malim strankama koje ne prijeđu izborni prag je glas za SDP, poručila je Kosor.

Izađimo na izbore i pokažimo onima koji misle da je Hrvatska od nedjelje crvena da još ima nas koji volimo i ljubimo ovu zemlju, poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na središnjem predizbornom skupu te stranke za petu izbornu jedinicu u Slavonskom Brodu.

Prema njenim riječima, Hrvatska 4. prosinca može krenuti u dva smjera. Jedan je onaj koji predlaže HDZ, a on podrazumijeva očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa koji moraju biti ispred svega. Drugi je, kaže, onaj koji predlažu oni koji bi odmah povukli tužbu protiv Srbije, ukinuli zakon kojim se zabranjuje progon hrvatskih branitelja, dovukli MMF te krenuli s otpuštanjima u državnoj i javnoj službi i smanjivanjem prava branitelja, kao što su to učinili i 2000. godine.

Tuđman je rekao da Hrvatska mora postati članicom EU

- Oni misle da nas nema, da se HDZ uplašio. Mi ćemo im odgovoriti 4. prosinca glasom ljubavi i naroda, glasom Hrvatica i Hrvata. Danas je povijesni dan, dan kada je Europski parlament velikom većinom glasova prihvatio prijedlog o potvrđivanju pristupnog ugovora o ulasku u EU. Taj povijesni čin je postignuće HDZ-a, nitko nam u tome nije pomogao. To je ono što je predsjednik Tuđman tražio od svih nas kada je davnih osamdesetih rekao da Hrvatska mora postati članica Europske unije. Mi ispunjavamo tu želju, i kada budem potpisivala pristupni ugovor, posvetit ću ga hrvatskim braniteljima i uspomeni na predsjednika Tuđmana, čije su ime opet počeli blatiti kada smo na listu stavili njegovog sina Miroslava – kazala je Kosor.

Dodala je kako ima puno malih stranaka čiji su programi bliski HDZ-u, ali da će svaki glas koji bude išao nekoj maloj stranci koja ne pređe izborni prag biti glas za SDP. Stoga je, kaže, važno da se glasovi ne rasprše. Obraćajući se Hrvatima iz BiH, istaknula je kako Hrvatska bez njih bi izdržala navalu barbara koji su nas napali i htjeli uništiti sve što je hrvatsko, pozvavši okupljene građane da ne dozvole da na vlast dođu oni koji se i danas usuđuju reći da je Hrvatska bila agresor u BiH.

Vi ste naša anketa

Potpredsjednik stranke Petar Čobanković rekao je da HDZ u petoj izbornoj jedinici očekuje jedan mandat više nego na prošlim izborima, kada ih je osvojio osam.

- Onima koji svaki dan provode neke ankete poručujem da ste vi naša anketa – rekao je Čobanković.

Brodsko-posavski župan i kandidat na listi za petu izbornu jedinicu Danijel Marušić rekao je da nije istina da je HDZ zaboravio Slavoniju, ilustrirajući to podatkom kako je samo u njegovu županiju Vlada koju vodi HDZ uložila je četiri milijarde, a u petu izbornu jedinicu 11 milijardi kuna.

Komentara 49

AS
at strašnomlat
20:56 01.12.2011.

Ne posvećuj,lapačo,meni ništa.Nategnija te dabogda ratni profiter Kerum. Još malo bit će vam mala Hrvatska.

GO
godfather2
21:18 01.12.2011.

Gdje li je ono HDZ-ova zvijezda vodilja Zravko Sočković,jeli je još iza rešetaka?

OB
-obrisani-
12:34 02.12.2011.

Pa-paaaaaaaaa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije