Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI U SAMOIZOLACIJI

Korona prodire u vrtiće: U Dubrovniku i Goričanu zaražena teta, virus ušao i u jaslice

Zagreb: Vrtić zatvoren na dva tjedna jer je jedno dijete zaraženo koronavirusom
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
03.09.2020.
u 15:06

Nakon što se ustanovilo da je odgojiteljica zaražena, stavljena je u kućnu samoizolaciju. Ima simptome slične gripi, a s obzirom na to da je bila u kontaktu s djecom, cijela jaslička skupina je u samoizolaciji i to već osam dana.

Danas je u Hrvatskoj zabilježeno rekordnih 369 slučajeva zaraze koronavirusom pa se tako broj aktivnih slučajeva popeo na 2634. Zbog povećanja broja novooboljelih sve više je županija zatražilo uvođenje novih mjera. 

Naime, koronavirus je ušao u Dječji vrtić 'Sunce' u Dubrovniku te je donesena odluka da se od danas na 14 dana navedeni vrtić zatvori. Odgojiteljica vrtića koja je zaražena je u samoizolaciji, a odluku o samoizolaciji djelatnika vrtića koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom, kao i o potrebi samoizolacije djece, donijet će dežurni epidemiolog.

Također, sutra će biti zatvoren prostor jaslica u centralnom vrtiću 'Pčelica' zbog dezinfekcije prostora u kojemu je djelatnica kratko boravila, ali će u petak 4. rujna nastaviti s radom

Koronavirus se probio i u dječji vrtić u Goričanu, javljaju Međimurske novine. Naime, prema njihovim saznanjima pozitivna je odgojiteljica koja se vrlo vjerojatno zarazila na svadbi

Nakon što se ustanovilo da je odgojiteljica zaražena, stavljena je u kućnu samoizolaciju. Ima simptome slične gripi, a s obzirom na to da je bila u kontaktu s djecom, cijela jaslička skupina je u samoizolaciji i to već osam dana.

Ravnateljica Ružica Horvat rekla je kako su se svi zaposlenici vrtića testirali te nitko nije pozitivan zbog čega su nastavili dalje s radom. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

MA
maxeta
17:38 04.09.2020.

..i onda se cude kad KVK trazi da se ukine cenzura i da novinari prenose istinu..na osnovu nekoliko slucajeva raditi kampanju da se, kao i u skolama, uvede nosenje maski i u vrtice li jaslice, ravno je Goebbelsu i njegovoj propagandi lazima..

DU
Deleted user
19:29 03.09.2020.

Način na koji če se djeca morati ponašati pridržavati u školi gora je negu u aušvicu ministarstvo obrazovanja nema doslovno poima kako šta napraviti

LU
Luka233
16:02 03.09.2020.

Kada djeca krenu u skolu, imat cemo tisuce zarazenih, istrazivanja su pokazala da se djeci moze i te kako zakomplicirati i ne samo ako imaju neku bolest, jedini nacin je da roditelji kazu odlucno "ne". Dokle vise ekperimentiranje na najmanjima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije