Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ NEVREMENU

Hrvatski kontrolori zračnog prometa jučer srušili rekord!

Pleso
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
27.07.2014.
u 12:36

Od 2520 letova najviše je zabilježeno preleta

U zračnom prostoru pod nadležnošću Hrvatske kontrole zračne plovidbe jučer je zabilježeno 2520 letova zrakoplova, od čega najviše preleta. To je najbolji ostvareni dnevni rezultat ove godine, a ujedno je izjednačen i prošlogodišnji učinak od 17. kolovoza 2013.

Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe ističu kako je rekordan broj letova ostvaren unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama, uz pomno planiranje, kao i uz izuzetno zalaganje šefova smjena i svih kontrolora zračnog prometa.

Od travnja 2014. do danas, odnosno nakon otvaranja gornjeg zračnog prostora iznad Kosova, prosječan porast prometa u nadležnosti HKZP-a je oko 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a stalan porast prometa očekuje se i dalje.

>> U prvih šest mjeseci preleti zrakoplova donijeli 216 mil. kuna

Komentara 2

Avatar smuljko
smuljko
13:05 27.07.2014.

izvrsno padne koja kapljica eura od preleta aviona koji voze goste iz europe prvenstveno u grčku,tursku...nama eurići a grkljanima i turcima euri....

SP
Spezispezi
14:34 27.07.2014.

Sad je jasno otkud vlast i ministri broje povecanje broja turista. Sta bi da nije sranja u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije