Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Kontracepcijska pilula uništava okoliš

04. siječnja 2009. u 19:34 4 prikaza

Kontracepcijska pilula znači pobačaj, uništenje okoliša i kršenje ljudskih prava, drži Vatikan. Talijanski znanstvenici kažu da je vatikanska ocjena o tableti, koja se rabi u cijelom svijetu, “znanstvena fantastika”. Kontracepcijsku pilulu je na optuženičku klupu stavilo službeno vatikansko glasilo “Osservatore Romano” s tekstom predsjednika Međunardodnog saveza udruga liječnika katolika Pedra Josea Mariae Simona Castellvija.

U tekstu pod naslovom “Humanae Vitae, znanstveno proročanstvo” liječnik katolik osuđuje ne samo pilulu RU486, koja se uzima “dan kasnije”, kao pobačajnu, nego i onu kontracepcijsku. Međunarodna udruga liječnika katolika, kojoj je prof. Simon Castellvi na čelu, načinila je dokument od oko sto stranica, a njegovu bit prenosi vatikansko glasilo.

Kontracepcijska tableta u mnogim slučajevima ima “učinak pobačaja i uništavajuće posljedice za okoliš”, jer uzrokuje “ispuštanje tona hormona s urinom žena”, te je jednim od uzroka “muške neplodnosti” u zapadnim zemljama. Kontracepcijska sredstva krše najmanje pet važnih ljudskih prava, drži Castellvi i nabraja: pravo na život, zdravlje, obrazovanje, informiranje i jednakost spolova. Tolika kršenja ljudskih prava, a međunarodna zajednica je upravo obilježila 60. obljetnicu objave Izjave o zaštiti ljudskih prva, zaključuje vatikansko glasilo.

Maja Milan
život na vagi
Kakva razlika! U showu je izgubila 41 kilogram, a evo kako sada izgleda: 'Nema više pekare'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!