Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN Savez udruga liječnika katolika o utjecaju kontracepcije na društvo

Kontracepcijska pilula uništava okoliš

04.01.2009.
u 19:34

Kontracepcijska pilula znači pobačaj, uništenje okoliša i kršenje ljudskih prava, drži Vatikan. Talijanski znanstvenici kažu da je vatikanska ocjena o tableti, koja se rabi u cijelom svijetu, “znanstvena fantastika”. Kontracepcijsku pilulu je na optuženičku klupu stavilo službeno vatikansko glasilo “Osservatore Romano” s tekstom predsjednika Međunardodnog saveza udruga liječnika katolika Pedra Josea Mariae Simona Castellvija.

U tekstu pod naslovom “Humanae Vitae, znanstveno proročanstvo” liječnik katolik osuđuje ne samo pilulu RU486, koja se uzima “dan kasnije”, kao pobačajnu, nego i onu kontracepcijsku. Međunarodna udruga liječnika katolika, kojoj je prof. Simon Castellvi na čelu, načinila je dokument od oko sto stranica, a njegovu bit prenosi vatikansko glasilo.

Kontracepcijska tableta u mnogim slučajevima ima “učinak pobačaja i uništavajuće posljedice za okoliš”, jer uzrokuje “ispuštanje tona hormona s urinom žena”, te je jednim od uzroka “muške neplodnosti” u zapadnim zemljama. Kontracepcijska sredstva krše najmanje pet važnih ljudskih prava, drži Castellvi i nabraja: pravo na život, zdravlje, obrazovanje, informiranje i jednakost spolova. Tolika kršenja ljudskih prava, a međunarodna zajednica je upravo obilježila 60. obljetnicu objave Izjave o zaštiti ljudskih prva, zaključuje vatikansko glasilo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije