Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Konačna potvrda: Hrana u Hrvatskoj je preskupa

21.06.2018.
u 00:00

Hrvatski građani svoju državu ne doživljaju jeftinom, a za takvo mišljenje postoji potvrda i u strukturi cijena pojedinih proizvoda

Hrvatska je prema prosječnoj razini cijena šesta najjeftinija članica EU te se s cijenama koje dosežu 67 posto prosjeka EU nalazi između Litve i Slovačke.

Najskuplje je živjeti u Danskoj, koja je dvaput skuplja od Hrvatske, a najjeftinije u Bugarskoj, koja je i po cijenama i po BDP-u na polovici europskog prosjeka, tvrdi Eurostat na osnovi kretanja cijena u 2017. godini.

Hrvatski građani svoju državu ne doživljaju jeftinom, a za takvo mišljenje postoji potvrda i u strukturi cijena pojedinih proizvoda i usluga – hrana na koju odlazi trećina prihoda u Hrvatskoj samo je četiri posto jeftinija od europskog prosjeka, pa se i u bogatoj Velikoj Britaniji ljudi hrane jeftinije nego u nas. Cijene hrane i pića u svim su tranzicijskim državama, osim Slovenije, niže nego u Hrvatskoj!

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U sutrašnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Vlada će mijenjati izbora pravila

>>Analiza Marinka Jurasića: Narodna inicijativa uspjela

>>Plenković je zaigrao samo na Agrokor i pobijedio

>>SP u Rusiji: Neka nas Argentina zapamti za sva vremena

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
01:29 21.06.2018.

Sva hrana iz uvoza je neispravna ...truju nas zato imamo najvise karcinoma u evropi.. ...hrvatska je sto se tice uvezene hrane obicno smetliste...i jos k tomu skupo placamo te otpadke od nekadasnje hrane...

KA
karasbranko
00:36 21.06.2018.

PDV na hranu 25% je prvenstveni razlog za vrlo skupu hranu.Njemačka ima PDV na prehrambene proizvode 7% Kad se uzme u obzir koeficijent obrtaja prehrambene robe,nameće se jednostavno pitanje, koja je svrha takvog pristupa cijeni rada i namjernog držanja enormnomno visokog PDV-a na prehrambene proizvode.

DU
Deleted user
08:12 21.06.2018.

Jedino je losos kod kolinde jeftin ...evo citam u vl ..primila je u jednom danu tri udruge ponaosob...sto ce kod nje kad nema ovlasti.. valjada jedu jeftine losose...sa svima se naslikava...smjesi se od srece ...jedna od najumisljenijih velicina na poltickoj estradi ..puno prometa a zarada negativna...arcenje novaca za sto bas za nista...veliko nista...najvece nista...selo gori a baba se ceslja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije