Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA

Komšić: Milanović se svojim ponašanjem postavlja kao odvjetnik Vučićeve i Dodikove politike

Zagreb: Komšić i Džaferović odbili doći na sastanak sa Sergejom Lavrovom
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
30.08.2021.
u 15:12

"Od tri člana predsjedništva BiH, to aktivno i dnevno rade dvojica", kazao je Milanović, a Komšić se prepoznao upravo u toj konstataciji

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić predbacio je u ponedjeljak predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da se svojim izjavama i ponašanjem postavlja kao odvjetnik iste one politike unutar BiH koja traži procesuiranje generala Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina.

Komšić je reagirao nakon što je Milanović ranije tijekom dana izjavio kako dobronamjernim doživljava poziv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se predsjednici Hrvatske, Srbije i Turske uključe u pregovore o budućnost BiH jer je Daytonski sporazum praktično mrtav.

Milanović je u Splitu kazao kako je baš taj sporazum važno očuvati jer ga "krše određeni ljudi i određene političke opcije kad Hrvatsku optužuju za zločinački poduhvat".

"Od tri člana predsjedništva BiH, to aktivno i dnevno rade dvojica", kazao je Milanović, a Komšić se prepoznao upravo u toj konstataciji.

"Nitko nije rekao da je Hrvatska zločinačka država, tako da nema potrebe da Milanović izvrće naše riječi. To što postoje presude međunarodnih sudova na koje se pozivamo nije nikakvo kršenje Daytonskog sporazuma nego baš protivno", kazao je Komšić.

Istaknuo je kako je on svoj odnos prema Republici Hrvatskoj pokazo jasnim stavom da Bosna i Hercegovina ne treba procesuirati generale Hrvatske vojske zbog legitimnih oslobodilačkih operacija pri oslobađanju Hrvatske.

Tužiteljstvo BiH je ranije ovog mjeseca Ministarstvu pravosuđa Hrvatske poslalo zahtjev da DORH preuzme procesuiranje skupine hrvatskih generala i drugih visokih časnika po kaznenoj prijavi za navodne ratne zločine što ih je protiv njih podnijela policija Republike Srpske.

Prijave se odnose na navodne zločine počinjene tijekom  operacije "Bljesak" a Komšić je odmah nakon što je ta informacija objavljena ocijenio kako je prijava neutemeljena jer je "Bljesak" vezan samo za teritorij Hrvatske pa policija i pravosudna tijela u BiH to nikako ne mogu istraživati i procesuirati.

Sada je polemizirajući s Milanovićem podsjetio kako na procesuiranju hrvatskih generala inzistiraju upravo oni kojima se hrvatski predsjednik danas postavlja kao odvjetnik a sam je ranije RS nazivao genocidnom tvorevinom.

"Ako doista poštuje Daytonski sporazum (Milanović) bi se  trebao prestati dodvoravati Dodikovoj i beogradskoj politici", izjavio je Komšić.

VIDEO Glina: Andrej Plenković na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba

Komentara 10

MP
miroslav.petkovic.7564
15:44 30.08.2021.

Ko jos slusa ovog pijanca. Ciji je on predstavnik Hrvatski sigurno nije.Samo tako Milanovicu imamo pravog predsjednika.Hrvati moraju dobit treci entitet Sa muslimanim nema napredka oni se vratili u srednji vjek. Za trideset god nece bit sto tisuca Hrvata u BIH znaci pod hitno entitet.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
07:20 31.08.2021.

Zasto ovdje ne pise " Reakcija NELEGALNO izabranog clana predsjednistva"?

LL
lijepa_li si
16:50 30.08.2021.

ovo je irelevantna persona. zašto joj dajete legitimitet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije