Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva protuprosvjeda
Povratak na članak

Komemoraciju vide kao skup zagovornika nacizma

Gradonačelnik Bleiburga Štefan Visocnik komemoraciju je nazvao “krinkom za slavljenje nacizma i ustaštva” te skup koji je “ozbiljan rizik za javni red”

Komentari 123

PI
pinkec
07:32 19.05.2019.

Protuprosvjed u organizaciji lijevo orijentirane austrijske inicijative kojima se pridružila i Radnička fronta iz Hrvatske i grupa antifašista iz Slovenije, sve skupa šaka jada i bijede, kojima se daje poblicitet od isto takve mentalne bijede!

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
09:17 19.05.2019.

Ono, kad nosiš jugoslavensku zastavu, istu onu pod kojom je rušen Vukovar, Zadar, Dubrovnik, Sisak. Nema većih fašista od komunista.

VL
Avatar Kaladin
Kaladin
10:01 19.05.2019.

Jugoslavenska zastava obješena na traktor. Simbolično!

VL
DU
Deleted user
09:23 19.05.2019.

Teško je čak i drugovima " novinarima " VL podnijeti da je tako veliki broj hodočasnika komemorirao hrvatske i ine žrtve Bleiburga pa pozornost po zadatku, a možda i uvjerenjima pridaju šačici izroda prošlosti i sadašnjosti. Istina, drugovi, polako,ali sigurno izlazi na vidjelo, htjeli vi to i napisali ili ne.

VL
Avatar paracelsus
paracelsus
07:08 19.05.2019.

19. je godina 21. stoljeca. 2. svjetski rat je zavrsio prije otprilike 73 godine. U Europi u svibnju, na svijetu u rujnu 1945. Tako je barem za Austriju i sve normalne zemlje, u koje Hrvati i svi svi narodi (osim Slovenaca nesto ili poprilicno manje) ovih prostora u kojima 2. sv rat jos uvjek traje, hrle u tisucama godisnje, jer u svojim zemljama ne mogu od svojih prihoda, placa i mirovina normalno zivjeti.......Glede proslosti, nije ju lose pamtiti kao podsjetnik do cega ideoloska, politicka, vjerska i nacionalsovinisticka zasljepljenost i fanatizam u kombinaciji sa neobrazovanoscu i zaostalosti mogu dovesti, i kakve monstrume/zvijeri, od mnogih, bez toga normalnih ljudi, ta ubitacna kombinacija moze napraviti. Sve ostalo, pogotovo stalno politiziranje povjesti, je pretjerivanje, a kao i ljudi, tako i narodi koji previse zive u proslosti, nemaju buducnosti.

VL
KO
komunikolog
11:21 19.05.2019.

Više ova kvazinovinarka nabroji organizacija nego što je bilo prosvjednika! A šlag na tortu je navođenje stanovnika Bleiburga?! Valjda je njihov traktor? Zeleni? A čija je bila zastava? Isto njihova?

VL
DU
Deleted user
11:34 19.05.2019.

Previše je eksponirano sve skupa. U Hrvatskoj se raslojava društvo na siromašne i bogate i tri frakcije desno i tri frakcije lijevo. Kao da nas ima isto ko i Kineza. Dosta je toga. Treba dostojanstveno odati počast žrtvama Bleiburga i Jasenovca bez nakaradnih postkomunističkih likova i kvazi prvoboraca ali i bez kriminalaca kao što je Bujanac i njemu slični. Okrenimo se više budućnosti. Hrvatska iznad svega.

VL
DU
Deleted user
10:16 19.05.2019.

To je bilo i za očekivati, ne nije bilo potrebe da netko sa strane"gurne" ove prosvjede neee, zar ste zaboravili, 8 armija, ej 8 armija austriskih partizana suprostavilo se fašizmu, u stvari nisam siguran 8 armija austrijskih partizana, ili 8 austrijskih partizana.

VL
Avatar Mala_Kate
Mala_Kate
13:25 19.05.2019.

Hvala Bogu da smo pobijedili u Domovinskom ratu,inače bi opet bio isti film kao i 1945!!!

VL
AD
adrad
11:04 19.05.2019.

U ovom slučaju su u pravu! Komemoracija koja bi trebala odati počast velikom broju nevinih žrtava pretvorila se u odavanje počasti manjem broju nacističkih zločinaca.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
10:38 19.05.2019.

Zanimljiva fotografija. Šeks pored poglavara odnosno arhiepiskopa Hrvatske Pravoslavne Crkve Aleksandra.

VL
DU
Deleted user
19:33 19.05.2019.

paracelsus@ Da prošlo je više od 70 godina, međutim samo je nad Hrvatima počinjen genocid. Ovi koji laju kako su stradali ustaše. Kad je NDH imala najviše vojnika, i neka se svi broje kao ustaše (Domobrani i ustaše) imali su najviše ca. 250.000 vojnika, pa ništo ih je sigurno poginulo i ubijeno za vrijeme rata. Kako onda objasniti preko 500.000 ubijenih poslije rata? Dajte se malo zbrojite. Ni danas ne odstupate od lažnih brojki, iako je i jedan ubijeni već zločin za moje poglede, a još i danas lažete o stotinama tisuća ubijenih. Bilo bi vrijeme da napokon dostavite i otvorite arhivu za javnost, pa bi se onda vidjelo tko laže, a tko govori istinu. Englezima ne odgovara istina i skup u Bleiburg-u, jer je to i njihova krivnja.

VL
JU
juma
12:28 19.05.2019.

Nema tu nikakvih govornika, kao u glavi ovih iz Radnicke fronte, nego se slavi sveta misa zadusnica. Tko zeli, doci ce, tko ne zeli, moze ignorirati. Prosvjedovanje protiv svete mise, ozbiljno je narusavanje prava na slobodno prakticiranje vjere kao temeljnog ljudskog prava. Ali tesko je to objasniti nekome tko 2019 paradira s jugoslovenskom zastavom i daje izjave o svojoj domovini koje su kao prepisane iz beogradskog zutog tiska.

VL
Avatar Mala_Kate
Mala_Kate
13:25 19.05.2019.

Hvala Bogu da smo pobijedili u Domovinskom ratu,inače bi opet bio isti film kao i 1945!!!

VL
PO
portugisac
11:22 19.05.2019.

Sve u svemu naj veči krivac za napadanje komemoracije u Bleiburgu je vlada a pogotovo MVP. Dozvoli se u Bleiburgu jugoslavenska zastava i uzvici gdje se prijeti sa smrču kao "smrt fašizmu" bez obzira što ti koji to uzvikuju ne bi mogli niti jednoga fašista imenovati. To je ono komunističko. Znaju oni kojih se to tiće oni će sebe prepoznati. Koroški slovenac je naćelnik Bleiburga. Dajte im taj Piranski zaljev pa možemo raditi što hoćemo.Mnogima ovdje nije jasno da su se talijani poslije kapitulacije vratili kućama. Tu vojsku nitko nije pobio. Sa tim ljudima stvorena je nova demokratska Italija. Poslije kapitulacije 3.Reicha Njemački i Austrijski vojnici vratili su se kućama. Nitko te vojnike i njihove obitelji nije pobio. Stvorili su nove demokratske države. Poslije kapitulacije roditelji ovih takozvanih antifašista pobili su stotine tisuća razoružanih bivših Hrvatskih vojnika i njihovih obitelji. Tim ljudima nije suđeno a tisuće ih je živih zakopanih u rudarskim oknima. To spada u naj veća svjetska zvjerstva. Dok jedni oplakuju pobijene ovi drugi bi i njih pobili. Sramotno.

VL
TR
trolokva
17:01 19.05.2019.

Jakih prosvjednika hahahaha, na prste jedne ruke ih mozes pobrojati, bio sam tamo i vidio, jad i bijeda i nista drugo.

VL
DD
dr dragon
15:59 19.05.2019.

Puno su veči fašisti oni koji mrze i nisu išli u Bleiburg!

VL
JE
Jednakost
11:27 19.05.2019.

Ova komemoracija nema bas nesto mnogo sa prosloscu, ali ima sa buducnoscu. Naime, ovdje se skuplja, postrojava i pokazuje, brojnost i snaga. Ovakvim okupljanjima, kao i onim u Vukovaru i Kninu, se lomi moguci otpor i daju jasni signali upozorenja svima, pa cak i vlastitoj Vladi u Zagrebu, da ne diraju mecku. Ovo je nista drugo nego okupacija i nacin drzanja vlastitog naroda pod cizmom. Doduse, u tom drzanju su svake godine stariji i stariji, i na kraju ce nestati sami od sebe kao sto su nestali i partizani kad su svi presli svoju 60. godinu starosti. Ovi vec 30 godina vedre i oblace Hrvatskom i ja im dajem jos najvise 10 godina, a onda ce narod otvoriti svoju dusu i reci im sto misli o njima. Ja se nadam da ce to proci mirno, iako covjek ni u sto ne moze biti siguran.

VL
HO
horton
10:57 19.05.2019.

Komemoraciju vide kao skup zagovornika nacizma, zato jer ona to jest. Pa pročitajte komentare Anđelka Bosančića iz Dugopolja koji je uhićen prošle godine zbog fašističkog pozdrava - "Ustao sam s klupe i krenuo pozivati druge da mi se pridruže, da se dignu, jer je kraj i da se malo proveselimo." Kakva je to komemoracija na kojoj se ljudi dolaze proveseliti???

VL
DU
Deleted user
10:19 19.05.2019.

šačica neonacističkih marginalaca...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.