Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oborili rekorde

Komadina i Obersnel pohvalili se izbornim rezultatima

zlatko komadina
Nel Pavletić/PIXSELL
09.12.2011.
u 15:13

Veseli da smo uvjerljivu većinu osvojili i tamo gdje nam tradicionalno nisu bili skloni, kazao je Obersnel

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik županijske organizacije SDP-a Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te Vojko Obersnel, predsjednik gradske organizacije SDP-a Rijeke i član Predsjedništva SDP-a, na današnjoj su se konferenciji za novinare pohvalili postignutim izbornim rezultatima u županiji i gradu Rijeci.

 – Oborili smo dosta rekorda u ovoj izbornoj kampanji – kazao je Komadina napominjući kako su, prema istraživanjima, na početku kampanje startali s podrškom građana od 52 posto, a završili sa 58 posto. Među rekorderima i iskazanoj podršci Kukuriku koaliciji svakako je Liburnija u kojoj su osvojili 60 posto glasova. U Rijeci su osvojili 53,30 posto glasova, na području Vinodola 52 posto glasova, na otocima 45,20 posto glasova, u riječkom prstenu 48 posto i u Gorskom kotaru 47,5 posto glasova. Među kvarnerskim otocima vodeći je Lošinj sa 50,30 posto, a potom slijedi Cres, Rab i Krk. Pobijedili smo svugdje osim u Loparu, dodao je Komadina. 

– Rijeka je dala najveći udio pobijedi Kukuriku koalicije – kazao je Obersnel koji je uputio zahvalu građanima Rijeke i županije na iskazanom povjerenju. Kukuriku koalicija premoćnu je pobjedu odnijela u Mjesnom odboru Pećine sa 60,5 posto osvojenih glasova, a tek nešto manje na Kozali, Školjiću, Turniću i Škurinjama.

–  Veseli da smo uvjerljivu većinu osvojili i tamo gdje nam tradicionalno nisu bili skloni, na Gornjem Zametu i u Mjesnom odboru Grpci – kazao je Obersnel te dodao da ih ovakvi rezultati obavezuju na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, što neće, priznao je, biti lako s obzirom na okolnosti ne samo u Hrvatskoj nego i u EU. No uvjeren je da će znati odgovoriti na izazove i opravdati povjerenje građana. Što se tiče Rijeke, Obersnel je kazao da očekuje aktivnosti usmjerene na razvoj, osobito prometnog pravca, luke, obnove i gradnje željezničke pruge, dovršetak autoceste prema Žutoj Lokvi, intenzivnije aktivnosti oko izgradnje nove bolnice i sveučilišnog kampusa. 

Uputili su i kritiku izbornom zakonodavstvu zbog neugodnosti kojima su izloženi pripadnici nacionalnih manjina te predlažu da imaju dopunsko pravo glasa. Obojica su izrazila zadovoljstvo zbog današnjeg potpisivanja Pristupnog ugovora Hrvatske za članstvo u EU. Za razliku od Komadine koji je prijašnjoj Vladi i J. Kosor priznao zasluge u pristupnom procesu, Obersnel je dodao da njihova uloga i nije bila tako briljantna, upravo zbog osjetljivog pitanja brodogradnje. 

– Bio je to igrokaz Vlade da bi se zatvorilo osmo poglavlje, taj je vrući krumpir ostavljen novoj vladi. Vjerujem da će znati i dokazati da je brodogradnja jedna od bitnih gospodarskih grana u Hrvatskoj koja mora opstati – rekao je Obersnel. Na pitanje o konzorciju RI novine i preuzimanju Novog lista, obojica kažu da iza toga nema politike, osobito SDP-a, ali Komadina je dodao da se ovaj lokalni list svakako treba odvojiti od vlasničke strukture Dioki grupe. 

– Interes je ovoga kraja da gospodarstvo bude u vlasničkoj strukturi novina ovog kraja – rekao je Komadina.

Ključne riječi
SDP

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:57 09.12.2011.

Kako i nebi kad s sve to pravi crveni domoljubi, oličenja pošteNJA i svepraveDNOsti, kako reče oni pop...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije