Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rexpo 2015.

Grabar-Kitarović: Važno je da kreatori politike nastoje učiniti Hrvatsku što atraktivnijom ulagačima

Kolinda Grabar Kitarović Rexpo
Foto: Rexpo 2015.
1/5
29.10.2015.
u 21:52

- Ulaganja mogu i moraju imati značajnu ulogu u razvoju Hrvatske - kazala je predsjednica na Međunarodnom sajmu investicijskih projekata Rexpo 2015.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović obišla je poslijepodne Međunarodni sajam investicijskih projekata Rexpo 2015., kojem je jedna od pokroviteljica.  Tijekom polusatnog obilaska razgovarala je s izlagačima, a najviše je vremena provela kod štanda zlatnog sponzora sajma, tvrtke Institut IGH.

- Ulaganja mogu i moraju imati značajnu ulogu u razvoju Hrvatske. Od vitalne je važnosti da kreatori politike u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini nastoje učiniti Hrvatsku što atraktivnijom ulagačima. Vjerujem kako će međunarodni sajam investicijskih projekata Rexpo dati svoj doprinos poboljšanju poslovne i investicijske klime, pridonijeti većem interesu investitora, a posljedično otvaranju novih radnih mjesta i novih mogućnosti. U tome im želim mnogo uspjeha - kazala je Grabar-Kitarović.

S predsjednikom Uprave IGH-a i direktorom Avenue ulaganja Ivanom Paladinom razgovarala je o projektu Kupari, vrijednom nešto manje od sto milijuna eura, koji je pripao Avenue ulaganjima.

Rexpo 2015., koji se u srijedu i četvrtak održavao u zagrebačkom Hypo Expo Business Centru, četvrto je izdanje međunarodnog sajma investicijskih projekata. Uz predsjednicu Grabar-Kitarović, pokrovitelji ovogodišnjeg Rexpoa su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma i Grad Zagreb. 

>>Grabar-Kitarović: Uvijek ističem važnost snošljivosti prema drugima

>>Grabar-Kitarović: Europi trebaju mladost i inovativne ideje

Komentara 17

BA
barbaizamerike
22:17 29.10.2015.

kupare nebi prodo rusima jer se prica da bi im to bila strateska tocka na jadranu

BK
branko-kockica
22:25 29.10.2015.

Evo, svi ulagači već hitaju uložiti svoj kapital kod Grčića, Marasa, Vrdoljaka, Jakovine, Milanovića, Mrsića i kompanije. Vide da se radi o jako sposobnim ljudima koji su uspjeli srušiti BDP za 3% u periodu u kojem je BDP u regiji porastao za 9%, koji su uspjeli srušiti industrijsku proizvodnju za 5% u periodu u kojem je ista u regiji rasla za 6%, i koji su se u 3,5 godine uspjeli zadužiti za 63 milijarde kuna, od čega 40 milijardi kuna vani, a za što su uspjeli uništiti 84 tisuće radnih mjesta i iseliti 92 tisuće radno aktivnih građana, te sagraditi pola metra autocesta. Kapitalna dobit je svakome zajamčena, na temelju dosadašnjih rezultata Milanovićeve vlade možemo biti sigurni da će svatko tko uloži 40 milijardi kuna na kraju ostati u blokadi i deložiran, s 800 kuna za kupnju frižidera i 200 kuna za platiti struju.

GO
Gomila
08:30 30.10.2015.

Kraljica Hrvata jos uvijek je lipa najlipsa na svitu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije