Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Parizu

Kolinda Grabar-Kitarović: Neka u Marakeš ide netko iz MVEP-a

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
10.11.2018.
u 14:04

U ovom trenutku procjenjujem da mislim da je bolje da sudjeluje netko iz resora, iako, naglašavam još jednom, ta se konvencija ne potpisuje i ona je neobvezujuća, rekla je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Parizu gdje sudjeluje na obilježavanju sto godina od kraja Prvog svjetskog rata.

Ondje je komentirala Marakešku deklaraciju i razlog zbog kojeg ipak ne ide u Maroko.

– Ja sam jednostavno procijenila da u okolnostima koje su se u međuvremenu pojavile i zbog same tematike konferencije, da je bolje da sudjeluje netko od resora koji se izravno bave time, dakle, eventualno unutarnji poslovi ili Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje je bilo nositelj cijelog postupka pregovaranja te konvencije, ali, kako je rekao premijer Plenković, Vlada će to razmotriti i donijeti odgovarajuću odluku – rekla je ona, prenosi N1.

– To nije ni prvi ni posljednji put da se neću odazvati na neki poziv iz bilo kojeg razloga, bilo da su razlozi ili osobne prirode, zbog nemogućnosti sudjelovanja zbog ranije dogovorenih događaja, ili zbog unutarnjopolitičke situacije. Kao što znate, kroz ovih nekoliko godina mandata, otkazivala sam niz događaja iz različitih razloga. U ovom trenutku procjenjujem da mislim da je bolje da sudjeluje netko iz resora, iako, naglašavam još jednom, ta se konvencija ne potpisuje i ona je neobvezujuća – rekla je ona.

>> Što o Pupovcu kažu ljudi iz njegova rodnog sela

Komentara 45

DI
Diosiario
14:28 10.11.2018.

Ma nek ne ide nitko, nek se to ne usvoji, jer ako to nije dobro za Ameriku onda nije dobro ni za nas. Uvijek ste govorili da je Amerika najsnažnija, najbogatija, bastion demokracije itd, i uvijek slijedite Ameriku, a sad, a sad kad treba postupiti kao Amerika sad tu nešto vrdate. Osim toga, koliko taj smrdljivi UN mora šovinističkih poteza napraviti protiv Hrvatske i općenito protiv kršćanstva i u korist islamskog terorizma da se udostojite pljunuti u lice tom UN-u, toj masnoj gamadi?

DU
Deleted user
14:42 10.11.2018.

A zasto bi bilo tko isao???

MU
Mukowsky
15:42 10.11.2018.

Prvo prevesti Marrakeshku deklaraciju na hrvatski jezik, pa provesti raspravu u Saboru, neka narod čuje o čemu se radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije