Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU statistika

Koliko zarađuje vaše kućanstvo? Sada možete otkriti jeste li među bogatijima ili siromašnijima

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.06.2019.
u 11:55

Ako, primjerice, u četveročlanom kućanstvu u kojem žive otac, majka i dvoje djece mlađe od 14 godina ukupni mjesečni prihod iznosi 10.000 kuna, riječ je o bogatijoj Hrvatskoj obitelji

Zanima li vas jeste li među 'bogatijim' ili siromašnijim Hrvatima, sada to lako možete provjeriti.

Eurostat je izradio alat s pomoću kojeg možete doznati koliko kućanstava ima veća, odnosno manja primanja od vas.

Ako, primjerice, u četveročlanom kućanstvu u kojem žive otac, majka i dvoje djece mlađe od 14 godina, ukupni mjesečni prihod iznosi 10.000 kuna, riječ je o bogatijoj Hrvatskoj obitelji. Jer veće prihode od takve obitelji ima tek 30 posto građana.

Iako je pitanje koliko vam ostaje od 10.000 kuna kada platite kredit, stanarinu, režije, vrtić, hranu..., prema statistici ste među dobrostojećim kućanstvima.

Vaša primanja s primanjima drugih kućanstava u Hrvatskoj možete usporediti ovdje.

U Njemačkoj, primjerice, četveročlana obitelj koja mjesečno ima primanja od 3000 eura je jedna od siromašnijih jer čak 60 posto takvih obitelji ima veće mjesečne prihode.

Ključne riječi

Komentara 27

PS
psiho84
14:25 26.06.2019.

Meni isto kad ljudi trube da sa 6000kn ne mogu sami sebe uzdrzavat se zapitam tko je tu lud

ST
stefj
15:09 26.06.2019.

Obitelj s primanjima preko 10.000 Kn mjesečno je bogata? Četveročlana obitelj s takvim primanjima može živjeti, ali otplaćivati stan, auto i sl poprilično teško... Čudna su poimanja bogatstva, nedavno su u Njemačkoj proglašeni bogatim obiteljima one s preko 240.000 € prihoda godišnje (to je bruto). U Americi se obitelj smatra bogatom ako si može priuštiti 4. dijete (to kod njih podrazumijeva privatne škole, dobro osiguranje pa na dalje)...

HU
hudarupa3
12:24 26.06.2019.

Što je đavo u tebi bogatiji i uspješniji ti si siromašniji i bolesniji, da te ohrabri govori ti da si ti ustvari on. Međutim, sve tvoje je njegovo, a njegovo je samo njegovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije