Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUOČENI S PRITISCIMA
Povratak na članak

Koja je sudbina ruskih vojnika koji odbijaju ratovati u Ukrajini? Putin im ne može suditi, evo zašto

Ne postoji zakonsko uporište za pokretanje takvog slučaja ako se vojnik, dok se nalazi na teritoriju Rusije, odbije boriti – rekao je odvjetnik. Bilo bi im mnogo teže odbiti odlazak u borbu da vlada proglasi rat.

Komentari 6

KR
kronika20
22:51 13.05.2022.

Dobro je znano što zločinačka partija, KGB-ovci mogu činiti sa onima koji se zamjere partiji. Sibir je velik , a zna se da su milijuni Rusa pobijeni od komunističke partije do danas.

VL
HR
hrsnasa
22:24 13.05.2022.

A sto jesa onim drzavama NATO-a koje odbiju novcano i materiajalno spasavati Ukrainu a da ne upropaste ekonomiju vlastitih drzava? Vidim da amerikanci jos nisu odobrili 300 milijardi kuna jer nemaju garanciju da ce ti novci zavrsiti tamogdje su namjenjeni.

VL
GO
goran2hr
11:09 14.05.2022.

Još jedan mali kamenčić u širenju antiruske histerije. Naravno, ima ekipe koja izbjegava pomoći svojoj domovini u ratu. Takvih je bilo i biti će (Plenković, Milanović, Jandroković, Clinton), no ajmo se zbog takvih narugati Rusima.... Pa tako, npr. hrvatski primjer. Imali smo čuvenu "minhen bojnu", a u Hrvatskoj dezertiranje je bilo lako, nekažnjivo, bez rizika. Na kraju vrhunac bizarnosti, nakon rata, hrvatski dezerteri vraćaju se sa u inozemstvu zarađenim početnim kapitalom, otvaraju kafiće i restorane, dobivaju status "povratnika" (smiju uvoziti stvari bez carine), te kako vidimo danas - najvažnije političke funkcije. Znači RH je te likove - nagradila. A sada opet možemo nastaviti pljucati po Rusiji - jer gle čuda i tamo ima dezertera....

VL
TO
tomzag
21:45 13.05.2022.

Ne kužim ovaj tekst. Petina aktivnog sastava ruske vojske sudjeluje u operaciji i sad tekst što s vojnicima koji odbiju... A što s masovnom mobilizacijom u Ukrajini gdje kupe i staro i mlado, ako netko odbije?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.