Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČIVALI U MIRU

Knjiga žalosti: Uvijek ćemo vas pamtiti kao iskrene domoljube i predane suradnike

Konferencija za medije o padu vojnog helikoptera kod Zlarina
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
28.01.2020.
u 15:33

Hrvatska vojska se ponosi s vama. U ime Hrvatske vojske i svoje osobno  upućujem vam posljednji pozdrav i riječi svoje zahvale, napisao je Šundov

Ministar Damir Krstičević i general Mirko Šundov upisali su se u Knjige žalosti za poginule pilote bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturinu.

U Ministarstvu obrane u utorak, 28. siječnja 2020. godine otvorene su Knjige žalosti za stradale pilote Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturinu koji su poginuli u tragičnoj nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu.

U Knjigu žalosti upisao se potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je tom prigodom napisao:

„Dragi Marine, 

Duboko potresen i s boli u srcu primio sam tragičnu vijest. Svojim radom i djelovanjem ostavio si dubok i neizbrisiv trag u povijesti Hrvatske vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Odabrao si Hrvatsko ratno zrakoplovstvo kao svoju drugu obitelj i časno si služio svojoj Domovini. Hrabro si prihvatio sve što vojnički poziv nosi: čast, odricanje i nesebičnu žrtvu. Otišao si časno i ponosno.

Hvala ti na svemu što si dao za Hrvatsku. Hrabri nebeski viteže, neka ti je laka hrvatska zemlja i vječno hrvatsko nebo.

Počivao u miru.“

Napisao je poruku i za  natporučnika Baturinu.

„Dragi Tomislave,

s boli u srcu primio sam ovu vijest koja ostavlja trajan ožiljak u povijesti Hrvatske vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo izgubilo je velikog pilota koji je služio Domovini na čast i ponos. Odabrao si nebo za svoj drugi dom, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo kao svoju drugu obitelj. Časno si služio svojoj Domovini i hvala ti na svemu .Zauvijek ćeš ostati u srcima svakog pripadnika Hrvatske vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Počivaj u miru hrabri viteže. Neka ti je laka hrvatska zemlja i vječno hrvatsko nebo.“

Opraštajući se od poginulih pilota, general Šundov je istaknuo: 

„Dragi Marine i Tomislave,

opraštajući se od vas, zahvaljujem vam na vašem doprinosu u razvoju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske. Uvijek ćemo vas pamtiti kao iskrene domoljube i predane suradnike. Ponosni smo što smo u svome okruženju imali priliku surađivati s vama kao iskusnim profesionalcima i ljudima koji su svoj život posvetili pilotskom i vojnom pozivu.

Hrvatska vojska se ponosi s vama. U ime Hrvatske vojske i svoje osobno  upućujem vam posljednji pozdrav i riječi svoje zahvale.“

Knjige žalosti su otvorene danas, 28. siječnja 2020. godine u Ministarstvu obrane RH i Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, a od sutra, 29. siječnja 2020. bit će otvorene u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, u matičnoj postrojbi poginulih pilota.

Komentara 4

GR
gragakarlovac
16:36 28.01.2020.

HV nije servisirao ziher, ali priznanje nikada...isto kao ovaj Kujunmilaneze...da imaju video dokaz rekao bi da je cijeli drzava protiv njega.

US
U sridu
21:20 28.01.2020.

Nema discipline u MORHU,na zalost.

US
U sridu
21:19 28.01.2020.

Dajte potrosit lovu na odrzavanje te magarece konjice,mogli smo bolje da se nisu gledali tudji interesi,zali Boze mladih zivota i vremena ulozenog u njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije