Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova promjena vremena:

Snijeg pada na Dinari i Zavižanu, upaljen crveni i narančasti Meteoalarm za dio Hrvatske

Snijeg na Dinari
Foto: MeteoDinara
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.12.2020.
u 13:32

Danas će prevladavati oblačno vrijeme s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom

Nakon iznadprosječno toplog Badnjaka, slijedi jaka promjena vremena. Kiša, pad temperature, ponegdje i snijeg, obilježit će ovogodišnji Božić. Snijeg danas već pao na Dinari i na Zavižanu. 

Danas će prevladavati oblačno vrijeme s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina će lokalno biti obilna, a uz pad temperature kiša će sredinom dana prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u gorskim predjelima, ponegdje i u nizinama, prognozira za Božić Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na sjevernom Jadranu će biti snijega nošenog burom. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jugozapadnjak i južni vjetar u okretanju na jaku i olujnu buru na sjevernom dijelu, prema večeri i na sjeveru Dalmacije. Bura navečer u jačanju. Temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, u drugom dijelu dana hladnije.

Snijeg na Dinari, gdje se očekuje i nagli pad temperature, zabilježila je kamera MeteoDinare. Slab snijeg pada i na Zavižanu, na temperaturi od nula stupnjeva. U nastavku dana, kako piše N1, prodorom hladnijeg zraka snijeg će padati u Gorskom kotaru i Lici, gdje će se stvarati snježni pokrivač. Snijeg je prolazno moguć u unutrašnjosti Istre, Banovini i Kordunu, u noći na Štefanje i u unutrašnjosti Dalmacije, sutra i u zapadnoj Slavoniji, i Posavini.

Na blagdan sv. Stjepana bit će još vjetrovitije i hladnije, u početku s oborinama, pri čemu je snijeg uz buru moguć i ponegdje uz more, a tijekom dana u zapadnim i sjevernim krajevima barem djelomično razvedravanje. Uz još hladniju nedjelju slijedi smirivanje vjetra i prestanak oborina, ali i ponovno sve izraženiji pad tlaka, do večeri i jačanje južine, uz koju će početkom novoga tjedna biti osjetno toplije, ponovno uz kišu čestu, mjestimice vjerojatno i obilniju pa će se oborinskim rekordima iz prvog dijela prosinca vjerojatno pridružiti još poneki, piše HRT

Upozorenja za sutra

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za sutra, 26. prosinca 2020., crveno upozorenje za područje riječke regije, Kvarnera i Velebitskog kanala te narančasto upozorenje za područje gospićke regije, zapadne obale Istre i Dalmacije.

Foto: DHMZ

Na području gospićke regije očekuju se olujni udari sjeveroistočnog vjetra s najjačim udarima vjetra > 65 km/h, a u riječkoj regiji olujni udari bure, osobito podno Velebita i orkanski. Najjači udari vjetra 110-200 km/h.

Na području zapadne obale Istre očekuje se jaka, mjestimice vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra od 65 do 110 km/h. Na području Kvarnera i Kvarnerića očekuje se vrlo jaka, mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 65 do 130 km/h te na području Velebitskog kanala jaka olujna bura i najjači udari vjetra od 85 do 160 km/h. Na području Dalmacije očekuje se jaka i vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra od 65 do 110 km/h.

VIDEO Koronavirus kao da ne postoji: Sunčani Badnjak izmamio ljude na druženje

Komentara 6

JD
John Doe Jr.
17:54 25.12.2020.

sad će Thompson čistiti snijeg na Dinari

MO
montello
17:16 25.12.2020.

nema još zime dok god sew ne spuste temp na 2 ili 3

Avatar EtTore
EtTore
13:29 25.12.2020.

Pocela sezona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije