Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francuska zgrožena

Kirurg iz pakla godinama zlostavljao djecu i o svemu detaljno pisao u dnevniku

Foto: Getty Images
22.08.2019.
u 15:00

Istražitelji su kontaktirali žrtve iz dnevnika koje vrlo često nisu bile svjesne da su zlostavljane, a odvjetnica jedne od njih rekla je da su priče iz dnevnika toliko gnjusne i perverzne da je bolje odmah prestati s čitanjem

Francusku potresa neviđeni pedofilski skandal u čijem je središtu 66-godišnji abdominalni kirurg Joël Le Scouarnec koji je u svome dnevniku detaljno opisivao zlostavljanje djece koju je liječio. Sumnja se da je broj žrtava tijekom njegovog 30-godišnjeg staža premašio brojku 250.

Liječnik koji je radio u bolnici de Jonzac na zapadu Francuske zlostavljao je čak i djevojčice i dječake koji su bili pod anestezijom, a 2005. godine osuđen je na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zbog posjedovanja fotografija seksualnog zlostavljanja djece. S radom je nastavio sve do prije dvije godine kada je uhićen zbog optužbi da je silovao četverogodišnju i šestogodišnju djevojčicu.

Iako je Le Scouarnec negirao silovanje, priznao je da se prema njima 'devijantno ponašao', a nakon pretresa kuće pronađen je sporni dnevnik s detaljnim opisom zlostavljanja 250 djece koja su došla u bolnicu u kojoj je radio.

Istražitelji su kontaktirali žrtve iz dnevnika koje vrlo često nisu bile svjesne da su zlostavljane, a odvjetnica jedne od njih rekla je da su bilješke iz dnevnika toliko gnjusne i perverzne da je bolje odmah prestati s čitanjem.

Iako je kirurg priznao da je zlostavljao svoje pacijente, negira detalje iz dnevnika. Kaže da su izmišljeni, iako se poklapaju s nekim stvarnim događajima. Recimo u jednoj od priča stoji kako se doktor jako uzrujao kad su roditelji jedne od zlostavljanih pacijentica odlučili pronaći drugog kirurga. 

Po pisanjima određenih medija suđenje najvećem pedofilu u francuskoj povijesti započeti će krajem ove ili početkom iduće godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije