Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTROVANA NERVNIM OTROVOM

Kći bivšeg ruskoga agenta: 'Cijela epizoda je pomalo zbunjujuća'

Policajci istražuju mjesto gdje je bio automobil Sergeja Skripala
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
05.04.2018.
u 16:54

Probudila sam se prije više od tjedan dana i drago mi je što mogu reći da sam svaki dan sve jača, rekla je Julija.

 Julija Skripal dala je u četvrtak prvu izjavu za javnost nakon što je prošli mjesec otrovana zajedno sa svojim ocem, bivšim ruskim dvostrukim tajnim agentom Sergejem Skripalom, kazavši da je "cijela epizoda pomalo zbunjujuća".

Skripali su pronađeni otrovani na klupi u južnom engleskom gradu Salisburyju 4. ožujka. Utvrđeno je da su otrovani nervnim otrovom, a Velika Britanija za slučaj okrivljuje Rusiju, što Moskva niječe.

"Probudila sam se prije više od tjedan dana i drago mi je što mogu reći da sam svaki dan sve jača. Zahvalna sam za interes za mene i za puno poruka s dobrim željama koje sam primila", kazala je Julija Skripal (33), u izjavi koju je objavila londonska policija.

"Sigurna sam da razumijete da je cijela epizoda pomalo zbunjujuća i nadam se da ćete poštivati moju privatnost i privatnost moje obitelji tijekom mojeg oporavka."

Moskva će prihvatiti rezultate testova nervnog otrova - ruski veleposlanik

Ruski veleposlanik u Velikoj Britaniji izjavio je da će Moskva prihvatiti rezultate testova koje će provesti međunarodni inspektori za kemijsko oružje na uzorcima nervnog otrova, koji je korišten u trovanju bivšeg ruskog špijuna u Engleskoj, ali samo ako postupak bude transparentan.

Aleksander Jakovenko rekao je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak da Rusija želi znati koji su stručnjaci uključeni u provođenje analiza nervnog otrova kojim su 4. ožujka napadnuti Sergej Skripal i njegova kći Julija u gradu Salisburyju.

Organizacija za zabranu kemijskog oružja istražuje taj slučaj.

U vrijeme njegove tiskovne konferencije Julija Skripal rekla je u izjavi koju je u njezino ime objavila britanska policija da se probudila prije tjedan dana i da je svaki dan sve jača.

Jakovneko je kazao novinarima da je sretan što se ona oporavlja.

"Stvarno sam sretan i nadam se da će se Sergej Skripal također oporaviti. Uvjeren sam da će se Julija jednoga dana vratiti u Moskvu".

Komentara 5

Avatar Floyd1
Floyd1
18:47 05.04.2018.

Skrypal i kcerka nisu bilini nkad otrovani. Valjda nisu Rusi takvi amateri, a taj novacok je najaci nervni otrov koji postoji, kazu Englezi.

Avatar superhik74
superhik74
00:16 06.04.2018.

"Najstrasniji"navodno s"uper-smrtonosni bojni otrov" kako tvrde 10 puta jaci od VX-a, nije uspio ubiti niti Juliju niti njenog oca ? Hmmm... false flag ? Sve vise i vise vjerojatnosti da se radi o lose obavljenoj false flag operaciji. Nije visese niti James Bond sto je nekad bio. Svakim danom sve zanimljivije i zanimljivije. Odjednom se englezi prave englezi, ha, ha, ha...

Avatar ohjooj
ohjooj
15:57 06.04.2018.

I mi smo budale što smo stali na stranu engleza - jel nas trebalo biti briga što se oni međusobno mlate? Ni jedni ni drugi nas ne vole niti cijene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije