Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE

KBC Rijeka o slučaju trudnice koju su navodno slali u Sloveniju: Zasad nije utvrđen propust

KBC Rijeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
04.03.2021.
u 17:50

Liječnici su navodno trudnici preporučili da ode obaviti prekid trudnoće u 22. tjednu u Sloveniju nakon što su utvrdili da njezino dijete neće preživjeti

Zbog medicinsko-pravne složenosti, riječki KBC odgodio je konačno očitovanje do završetka neovisne ekspertize vanjskog inspekcijskog nadzora koji vodi Ministarstvo zdravstva u vezi sa slučajem pacijentice koja nije mogla prekinuti trudnoću nakon 23. tjedna, izvijestio je KBC.

U priopćenju za javnost, koje je potpisao ravnatelj riječkoga KBC-a Alen Ružić, navodi se da je ravnateljstvo KBC-a pokrenulo propisane postupke za utvrđivanje eventualnih nepravilnosti u liječenju pacijentice, koja u Rijeci nije mogla obaviti prekid trudnoće. Nakon emitiranja televizijske emisije u kojoj je objavljen taj slučaj, u riječki KBC upućena je inspekcija Ministarstva zdravstva, dodaje se u priopćenju.

Interna tijela riječkoga KBC-a zasad nisu uočila propust liječnika Klinike za ginekologiju i porodništvo te bolnice, stoji u priopćenju.

Riječ je o slučaju mladog para iz Ičića, u blizini Opatije, koji je nakon gotovo šest mjeseci uredne trudnoće doznao da dijete neće preživjeti zbog teške malformacije glave.

Prema njihovim riječima, iz riječkoga KBC-a trudnicu su uputili kući bez preporuka za daljnje postupanje, a usmeno su ih izvijestili da inducirani porođaj i pobačaj u toj fazi u Hrvatskoj nije moguć. Također, usmeno su ih uputili da trudnica taj zahvat privatno obavi u Sloveniji, no nakon toga su doznali da se on može obaviti u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, što je i učinjeno pošto je etičko povjerenstvo te bolnice odobrilo postupak.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:20 04.03.2021.

Tko na kraju laže??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije