Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovršeno istraživanje

Kaznena prijava protiv osumnjičenih za ratni zločin na području Petrinje

policija noć super
Dalibor Urukalović/PIXSELL
17.12.2014.
u 13:13

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, protiv osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava

Kako je priopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, dovršeno je kriminalističko istraživanja povezano s kaznenim djelom ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, počinjenog na području Petrinje.

Utvrđeno je da su početkom listopada 1991. godine, tijekom ratnih djelovanja i napada na hrvatska sela u petrinjskom kraju, dvojica pripadnika srpskih paravojnih postrojbi, rođeni 1958. i 1965. u mjestu Sibić usmrtili četiri mještana, dvije žene i dvojicu muškaraca. U dvorištu u kojem su usmrćeni i pokopani, ekshumacija je izvršena 29. ožujka 1996. godine, te su pronađeni posmrtni ostaci tri osobe, dok posmrtni ostaci jedne žene do sada nisu pronađeni, te se vodi na popisu nestalih osoba.

Kako je utvrđeno istraživanjem i postupkom identifikacije, tada su ubijeni Maga Šoštarić (1931.), Blaž Dražetić (1930.), Jagica Vrbanac (1921.) i Tomo Vrbanac (1918.). Oni su 3. lipnja 1991. godine silom doveden u dvorište Mage Šoštarić, gdje su usmrćeni hicima iz vatrenog oružja. 

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, protiv osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

>> 'Zločince koji su se sklonili u Srbiju doseći će ruka pravde'

Komentara 2

UR
Urar
14:37 17.12.2014.

a gdje su vam osumnjičeni???? u srbistanu ili u lokalnom gradskom vijeću?

DU
Deleted user
19:52 17.12.2014.

Ovoj dvojici je bolje da se sami predaju inače ako progovore i optuže druge neće dugo po svetosavskoj zemlji hodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije