Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐEN MANDAT

Kazimir Bačić po drugi put izabran za predsjednika COPEAM-a

Kazimir Bačić
HRT
24.10.2020.
u 13:40

COPEAM je neprofitna udruga audiovizualnih medija

Glavnom Ravnatelju Hrvatske radiotelevizije (HRT-a) Kazimiru Bačiću je u petak, 23. listopada, na 26. Generalnoj Skupštini COPEAM-a potvrđen drugi mandat Predsjednika COPEAM-a.

U okolnostima koje diktira epidemiološka situacija, umjesto u Rimu, konferencija i generalna skupština Mediteranske udruge audiovizualnih medija COPEAM održane su virtualno. Sudjelovalo je više od 50 predstavnika javnih medija i kulturnih institucija zemalja Sredozemlja. Članovi skupštine  jednoglasno su potvrdili još jedan mandat Kazimiru Bačiću u trajanju od dvije godine.

COPEAM je neprofitna udruga audiovizualnih medija posvećena promicanju dijaloga i kulturne integracije u mediteranskoj regiji. Među njima su javni radio i TV servisi iz 26 zemalja, profesionalne udruge i kulturne institucije, institucije visokog obrazovanja , neovisni producenti i lokalne vlasti Europe, Balkana, sjeverne Afrike te Bliskog Istoka.

Sjedište COPEAM-a se od osnutka 1996.godine nalazi u Rimu - u uredima talijanske radiotelevizije (RAI). Danas Copeam okuplja oko 60 članova. Svoje djelovanje temelji na formuli multilateralne suradnje i razmjeni stručnosti, a cilj je jačanje mediteranske mreže. Posebnu pažnju i rad Copeam posvećuje obrazovanju mladih medijskih profesionaalca s obje obale Sredozemlja.

Udruga koordinira rad nekoliko međunarodnih radijskih i TV koprodukcija; provodi akcije u korist zaštite i promocije euro-mediteranske audiovizualne baštine; organizira stručne seminare i konferencije o aktualnim pitanjima za medijski sektor. Copeam provodi medijske kampanje za podizanje svijesti i inicijative o relevantnim globalnim pitanjima kao što su okoliš, migracije, mladi, rodna ravnopravnost i to u suradnji s relevantnim međunarodnim tijelima poput Zaklade Anna Lindh, agencijijama UN-a poput UNESCO-a, UNHCR-a, UNAOC-a, FAO-a, IFAD-a.

Glavni stalni partneri COPEAM-a su EBU, Europska radiodifuzijska unija, i ASBU, Arapska radiodifuzijska unija, posebno na projektima zbližavanja europskog i arapskog svijeta.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:32 24.10.2020.

da cestitam mu na nagradi ...jer obavlja prevazan posao na hrt jer milom ili silom svake godine poharaci 1 milijardu i 200 milijuna kn od hrvata ....hrt bi kao svoju igracku trebali placati samo oni koji se bave politikom... itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije