Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastupat će obespravljene građane

Karolina Vidović Krišto osniva stranku. Budući članovi morat će potpisati 'lustracijski obrazac'

Zagreb: Karolina Vidović Krišto održala konferenciju za medije u Saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.07.2021.
u 10:56

Odbija tumačenja da je Škoro odlaskom s čela Domovinskog pokreta otvorio prostor za rast njezine buduće stranke jer se obraćaju istom biračkom tijelu.

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto potvrdila nam je danas da je u postupku osnivanje nove stranke u kojoj će biti i njezin kolega, također bivši član Kluba Domovinskog pokreta, Milan Vrkljan. Kada će stranka biti i formalno osnovana nije nam mogla precizirati, no ističe kako ih na osnivanje stranke nije potaknuo odlazak Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta.

- Osnivanje stranke je u postupku koji nije krenuo sada, na tome radimo već mjesecima. O tome smo govorili javno, kroz više medijskih istupa – kaže ova zastupnica. Obrazlaže kako politika ima svoje zakonitosti, a stranka je, kaže, alat pomoću kojega će se obavljati posao na dobrobit građana.

- Političke stranke u Hrvatskoj zadnjih su godina same sebi svrha, sve se podređuje njima, promatra ih se kao neko božanstvo. Zbog toga postoji nasušna potreba za osnivanjem autentične stranke, jer se postojeće stranke koje se predstavljaju kao oporba ne razlikuju bitno od onih na vlasti, ne nude ništa autentično. Najbolji primjer je SDP, koji tvrdi da su socijalna stranka, a oni su donijeli Ovršni zakon, predstečajne nagodbe. Krš-Pađene jedan je od primjera istovjetne politike dviju velikih stranaka – obrazlaže Vidović Krišto potrebu za osnivanjem nove stranke.

Odbija pritom tumačenja da je Škoro odlaskom s čela Domovinskog pokreta otvorio prostor za rast njezine buduće stranke jer se obraćaju istom biračkom tijelu.

- Radi se o etiketiranju i medijskoj manipulaciji. Uporno se guraju umjetne podjele koje osiguravaju status quo u korist vladajučih elita, dok je jedina stvarna i duboka podjela u ovom društvu ona na obespravljene građane i povlaštene elite. No, to nas ne brine, naša će stranka zastupati obespravljene građane, a ne crvene, žute ili zelene. Cilj nam je pravedna država koja će biti temeljena na vladavini prava – kaže Vidović Krišto, uz dodatak da si Hrvatska više ne može priuštiti luksuz iscrpljivati se na marginalnim pitanjima.

Potvrđuje i da će budući članovi njezine stranke morati potpisati "lustracijski obrazac", koji se, kaže, neće odnositi samo na one koji su bili u strukturama bivše države, nego na sve koji su se ogriješili o narod i državu, uključujući i privatizacijski kriminal i korupciju. 

Video: Miroslav Škoro iznenada objavio: Povlačim se sa svih dužnosti u Domovinskom pokretu

Komentara 129

BU
burza
11:23 21.07.2021.

Ako moraju potpisati lustraciju onda ce imati jako malo clanova

Avatar ajeto
ajeto
12:23 21.07.2021.

Svi fašisti napali Karolinu.

FR
francekmali
11:27 21.07.2021.

A kaj sada sa Brunom Esih,rođena iBrstilo ,ona obratila neku ležati u kao i Škoro i utekla u zaborav !!!?? A predviđali joj ZVJEZDANU karijeru kao novo lice desnice !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije