Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rizničar Vatikana
Povratak na članak

Kardinal Pell proglašen krivim za zlostavljanje dvojice dječaka

Porota je Pella proglasila krivim 11. prosinca prošle godine nakon četverotjednog suđenja, a presuda je objavljena u utorak nakon što je sudski nalog kojim se zabranjuje medijsko izvješćivanje o Pellovu suđenju ukinuo glavni sudac Peter Kidd

Komentari 80

Avatar krcedolac
krcedolac
07:27 26.02.2019.

Lažni moral klera posljedica je logično, lažne vjerske doktrine koja se prodaje i podvaljuje neukima tisućama godina.Povijest crkve, povijest je organiziranog horora o zastrašivanja masa...s razlogom je Voltaire zavapio:"Zgazite bestidnicu" prije više od 200 godina.

VL
TA
Tarantula
07:57 26.02.2019.

Religija je za primitivne i neuke ljude koji nisu u stanju pojmiti svijet oko nas pa im je to potrebno prevesti na jednostavniji način. Generacijama su vjernici odgajani da im kritičko razmišljanje škodi, iz toga razloga nemaju dovoljno razvijen mozak i mogu pojmiti samo osnovne stvari. Takvim neukim čovjekom lakše je upravljati, lakše ga je uvjeriti u nešto i naravno za Crkvu najbitnije od svega da je spreman dati život svoj i uzeti nevinih tuđih 1000 samo radi Boga svoga! Religija bi trebala biti strogo zabranjena jer je protiv čovjeka i prirode!

VL
TA
Tarantula
07:37 26.02.2019.

Gdje je tu bio Bog da je Sotona uspio u svome naumu? Nema Boga, ovo je sekta pedofila i bolesnika željnih moći i pažnje! Koliko samo zla može doći iz te Crkve

VL
TM
trade_mark
10:16 26.02.2019.

zašto niste spomenuli da je kardinal pell prijatelj našeg vice batarela, predsjednika Zaklade Vigilare i jedan od osnivača Hoda za život? Zašto nije spomenuto da je kardinal pell na poziv batarela boravio u hrvatskoj? zašto ne pošaljete upit g. batarelu da da svoj komentar? i je li ga upoznao sa svojom djecom dok je pell bio u zagrebu?!

VL
Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
10:46 26.02.2019.

Sramota Crkve!

VL
LU
Lukovo184
07:59 26.02.2019.

Opravdani prekid trudnoće? Ovo je duhovna izdaja i zapravo ubojstvo dvojice dječaka.

VL
Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
09:21 26.02.2019.

Kakvog li iznenađenja! Glavno da su oni održali skup. Nije Crkvu briga za žrtve, to je svakome s minimalnim IQ jasno, Crkvu je briga samo za sebe i svoj ugled. Zločin organizirano i sistematski zataškavaju, dokaze organizirano uništavaju. Za stotinee tisuća slučajeva se zna, zamislite samo za koliko se ne zna?! Potpuno je nevjerojatno da ima ljudi koji i dalje hrle k tim predatorima!!!! No, u Crkvi zaista nemaju razloga za brigu jer ljudska glupost je beskonačna. Dok je ovaca, biti će i vune.

VL
SA
sani1
10:06 26.02.2019.

Vice Batarelo na aparatima.

VL
BR
BrankoZuti
08:53 26.02.2019.

A znamo kako je crkva kod nas dobro napunila džepove za vrijeme rata i poslije. Pogledajte sve te nekretnine i crkvetine, podupiranje izdajica i Franjine doktorine o 200 bogatih obitelji

VL
DU
Deleted user
07:54 26.02.2019.

Kakvo je stanje u crkvi u Hrvata? Pogledajte naš jad na facebook stranici fra bože radoš.

VL
SL
spusti_loptu
10:37 26.02.2019.

Pell je jedno poduze vrijeme uzivao glas strogog katolika, skoro kao iz pokreta Opus Dei. Navodno je dosao iz Melburnea u Sydney da bi doveo sidnejske biskupije 'u red'. Cuje se kako ovih dana nije lako biti katolik u Australiji (Rimo-katolik).

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:52 26.02.2019.

"Zagreb – Na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, u nedjelju 31. svibnja 2015. godine središnje euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je prefekt Tajništva za ekonomska pitanja Svete Stolice kardinal George Pell. " To je bila jedna od vijesti kojom je u jeku uvezene sotonizacije u Hrvatsku ohrabrivana okupljena sotonistička ekipa. Jer tada već poznati kardinal koji je osobno štitio i podupirao svoje "prijatelje" sodomiste u Australiji i to javno, podrškom i svojim dolascima na sud na suđenju za sodomiju australskom svećeniku svima pokazao kolika je moć Sotone. Sodomizirati dječake, sinove najkatoličkijih obitelji koji su djecu u dobroj vjeri dali na vjeronauk katoličkoj crkvi, odvratan je i neprirodan blud u kojeg samo Sotona zna navesti slabiće koji se na najnevinijoj djeci tako iživljavaju. Što je Hrvatska učinila? Pa mi smo ohrabreni i podsticani takvim manijacima i predvođeni njihovim lokalnim i uvezenim "prijateljima" pokrenuli brojne masovne akcije, od napada na institucije koje štite pšrava žena, obitelji i djece pa do napada na cjelokupni politički poredak u Republici Hrvatskoj tražeći da se svjetovnost tog poretka odbaci a da se povjerenje da relativno maloj skupini lokalnih i uvezenih sotonista. Osnovane su i udruge i stranke koje podržavaju sotoniste i poduprijete su novcima lažnih katolika i lažnih vjernika. Ideje sotonista su tu, na nama je da se okrenemo papi Franji i učenju Isusa Krista. I da spasimo sebe.

VL
MA
Malenkost
10:35 26.02.2019.

Goroge Pell bio je 3. Lice po rangu u Vatikanu. Kraljevska komisija u Australiji je pokazala da su jedni redovnici, skoro 50% Redovnika, seksualno zlostavljali djecake. O zrtvma se malo znalo i mnogi su susrecali svoje Svecenike zlikovce na ulici.. Mnoge zrtve vise nisu zive: samoubojstvo, droge, alkoholizam, usamljenost, nitko im nije vjerovao, .. .. Samo u Australiji ima kok 60.000 prezivjelih ili zivih koji bi mogli traziti odsteu od Crkve. U njemackim Novniama se trazi isunjenje 12 tezi od katolicke Crkve, medu ostalim trazi se preki sutnje Pape Bendikta (Joseph Ratzinger), on mora reci svu istinu jer je bio i Nadbiskup u Biskupiji München i Freising. I od Pape Franziska se trazi da se tocno izjasni o njegovoj ulozi u pucu u Argentini te o zlocinima Hunte. Mnogo o toj temi zna Papa Frajo, mnogo vise nego sto je ikada zucnuo. I na kraju George Pell bio je medu vrucim kandidatima za izbor Pape. A HR Crkva? suti sve na stol Gospodo kardinali i Biskupi, kolko vas je radiolo za UDBAu i pod kojim uvijetima i u kojem obimu? Koiko imate pedofila? Sve na stol, otvorite Arhive i o Stepincu ! da je on 100% cist Vi bih ste davno prste polizali od strasti da pokazete koliko su zli komunisti u namjestenom procesu kaznuli nevinog Kardinala. Jest 95% su bile gluopsti ali onih bitnih 5 % ostaje kao dovoljan razlog za dugolacenje kanonizacije. Dosta je Gospodao lazi. Crkva pred rasulom, moralna nakaza.

VL
SV
svakogdana
08:17 26.02.2019.

opet pederastija. i kod nas je nedavno bilo o dečkiću koji je kod fra ive u šurkovcu polagao ruke na bolesnike,vodio mise i ispovjedao ljude,dečko kažnjen a njegov mentor fra ivo i dalje drži mise,ispred katedrala polaze autobusi za šurkovac , ivo hoda po njemačkoj i hrvatskoj...... pa jesu li svi u crkvi glupi pa ne mogu povezati što je dečkić od 12 godina radio kod fra ive,a ako je fra ivu uspio prevarit dečko od 12 godina onda je to tek za otpust iz službe

VL
VV
vaser vaga
21:58 26.02.2019.

jel to onaj prijatelj naseg Bozanića?!

VL
PA
pakpapir
11:34 26.02.2019.

Nema Ade i Parusije da nam pobliže objasne ovaj fenomen kršćanske ljubavi.

VL
Avatar jest
jest
10:38 26.02.2019.

Prije svega, žestoka osuda kriminalca sa kolarom i svih ostalih svećenika seksualnih predatora. Teorija pojedinaca ateista kako su vjernici primitivni, neinteligentni i zatucani možda bi bila točna da brojni najveći umovi čovječanstva nisu bili duboko religiozni ljudi. Spomenimo samo neke velike umove koji su bili kršćani; Bacon utemeljitelj znanstvene metode, Pascal izuzetno utjecajnijni fizičar i matematičar, Steno utemeljitelj geologije i anatomije kao znanosti, Boyle jedan od pionira termodinamike i kemije, Newton najvažniji fizičar svih vremena, Kepler autor najvažnije teorije o gibanju planeta koja je pokrenula znanstvenu revoluciju, Leibniz matematičar koji je zajedno sa Newtonom suautor diferencijalnog i integralnog računa koji su temelj svih prirodnih znanosti do danas, Euler utjecajni matematičar koji je doprinjeo na brojnim poljima matematike posebice u Infinitezimalnom računu, Lomonosov jedan od naqjvažnijih kemičara svih vremena, Lavoisier otac moderne kemije, Dalton autor teorije o atomu, Ampere otac elektromagnetizma, Faraday velikan polja elektromagnetizma i elektrokemije, Babbage autor koncepta modernog računala, Maxwell titan na polju elektromagnetizma, Pasteur otac moderne biologije, izumitelj cjepiva i sterilizacije, Joule otac moderne termodinamike a osim navedenih tu su i brojni drugi kao Kelvin,Röntgen , Millikan, Lemaître, Lejeune, Boyd ali recimo i naši Faust Vrančić i Ruđer Bošković. Pametnome i dobronamjernome dovoljno!

VL
Avatar stef99
stef99
09:45 26.02.2019.

Jadan narod i država Rvacka, koji tu guzoljubnu popadiju u Crkvi d.o.o. financira sa preko 4 milijarde kunića godišnje, oprašta im poreze, ...... dok im debela većina pemzića kopa po kontejnerima, da se čovjeku zgadi sva ta popovska žgadija, ......... ba.

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
09:45 26.02.2019.

A koje su točno dokaze u postupku izveli nakon 22 godine?

VL
Avatar Jopa
Jopa
10:52 26.02.2019.

Kako se može recimo dokazati silovanje ili napasvovanje koje je bilo prije 20 godina?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.