Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATUS PREBENDARA

Kardinal Bozanić o prebendarima: 'Umirovljeni su i kažnjeni, izrađen je novi statut'

Kardinal Bozanić
Foto: Matija Habljak/Pixsell
07.03.2019.
u 16:31

Zagrebački kardinal objavio je priopćenje o kažnjavanju bivših članova Zbora prebendara.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, potaknut raznim medijskim upitima, oglasio se danas o statusu prebendara iz Prebendarskog zbora i priopćenje njegova Tiskovnog ureda prenosimo u cijelosti:

- Na nadbiskupijskoj razini Upravno kazneni postupak glede članova Zbora prebendara vođen je i završen donošenjem Izvan sudske odluke. Kongregacija za kler 14. rujna 2018. godine potvrdila je u cijelosti nadbiskupijsku Izvan sudsku odluku kao i sve izrečene odluke i kaznene mjere bivšim članovima Zbora prebendara. Po završetku Upravno kaznenog postupka na nadbiskupijskoj razini, bivši prebendar i dekan Zbora prebendara preč. Mijo Gabrić umirovljen je i nije mu povjereno vršenje niti jedne crkvene službe te ima obavezu obdržavanja nametnutih kaznenih mjera. Drugi bivši članovi Zbora prebendara prihvatili su odluke i mjere donesene u odnosu na njih u Izvan sudskoj odluci. Protiv Odluke Kongregacije za kler preč. Ilija Žugaj podnio je utok Vrhovnom sudu Apostolske signature. Taj postupak pri Vrhovnom sudu Apostolske signature sada je u tijeku. Za daljnje poslanje i crkveno djelovanje Zbora prebendara izrađen je novi Statut Zbora prebendara koji je predan Kongregaciji za kler na potvrdu. Nakon potvrde novog Statuta pristupit će se imenovanju novih članova Zbora prebendara. Po završetku cjelovitog slučaja vezanog uz Zbor prebendara ovaj Tiskovni ured izdat će šire priopćenje za medije - navodi se u priopćenju.

Ivica Kostelić na Korizmenoj tribini na Pešćenici

 

Ključne riječi

Komentara 19

TM
trade_mark
16:47 07.03.2019.

wooooowwww... bozaniću, pa ti si strah i trepet!!! dakle, krimosi pokrali lovu, i onda ih je on za kaznu poslao u penziju! i to još ovako javno izjavi. pa kak vas nije sram?!

DU
Deleted user
18:22 07.03.2019.

Sramota da ovakovi likovi smiju uopće javno djelovati u jednoj državi evropske unije.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:53 07.03.2019.

Precasni Mijo haha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije