Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na izbore?

Kardinal Bozanić: Kaptol za suradnju sa svima koji su za napredak Zagreba

Svečana misa povodom dana Grada  Zagreba ispred katedrale
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
31.05.2021.
u 21:25

Preporučujem sve vas, dragi vjernici i sve ljude dobre volje, vaše obitelji, strepnje i nade nebeskom zagovoru Presvete Bogorodice Marije i blaženog Alojzija Stepinca! - poručio je zagrebački nadbiskup.

Predvodeći u ponedjeljak uvečer euharistijsko slavlje na blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručio je kako je Kaptol otvoren za suradnju sa svima koji žele dobrobit Zagreba, što se može protumačiti i kao komentar crkvenog vrha o netom završenim izborima.

- Zagreb nas, vjerničku obitelj, treba kao blagoslov, kao nositelje radosti i svjedoke Božjega života u svim društvenim i političkim okolnostima. Iznova potvrđujemo, kao Crkva, svoju otvorenost za suradnju sa svima koji žele dobro i napredak našega grada Zagreba. U demokratskoj suodgovornosti želimo i nadalje promicati i poštivati prava, obaveze i dužnosti svake zakonite institucije, da bi civilno društvo u svojoj dinamici omogućivalo međusobno poštivanje, zdrav razvoj i napredak svim građankama i građanima, a posebno onima koji su pritisnuti raznim nepravdama, teškoćama i križevima - rekao je kardinal Bozanić u svojoj homiliji.

- Preporučujem sve vas, dragi vjernici i sve ljude dobre volje, vaše obitelji, strepnje i nade nebeskom zagovoru Presvete Bogorodice Marije i blaženog Alojzija Stepinca! - poručio je zagrebački nadbiskup.

VIDEO: Tomislav Tomašević novi je gradonačelnika grada Zagreba!

 

Komentara 6

DR
Drx
22:46 31.05.2021.

Znamo to pa crkva se prodala davno.

DU
Deleted user
22:03 31.05.2021.

pa ti bi da se vratimo u srednji vijek kog ti farbaš para nema više

DU
Deleted user
00:39 05.06.2021.

Maleno je Božje stado, oduvijek... Svima 😇

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije