Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Kardinal Bozanić: Kaptol za suradnju sa svima koji su za napredak Zagreba

Preporučujem sve vas, dragi vjernici i sve ljude dobre volje, vaše obitelji, strepnje i nade nebeskom zagovoru Presvete Bogorodice Marije i blaženog Alojzija Stepinca! - poručio je zagrebački nadbiskup.
31. svibnja 2021. u 21:25 7 komentara 664 prikaza
Svečana misa povodom dana Grada  Zagreba ispred katedrale
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predvodeći u ponedjeljak uvečer euharistijsko slavlje na blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručio je kako je Kaptol otvoren za suradnju sa svima koji žele dobrobit Zagreba, što se može protumačiti i kao komentar crkvenog vrha o netom završenim izborima.

SPLITSKI GRADONAČELNIK Puljak: Mislio sam da će Plenković primiti poraz s više dostojanstva

- Zagreb nas, vjerničku obitelj, treba kao blagoslov, kao nositelje radosti i svjedoke Božjega života u svim društvenim i političkim okolnostima. Iznova potvrđujemo, kao Crkva, svoju otvorenost za suradnju sa svima koji žele dobro i napredak našega grada Zagreba. U demokratskoj suodgovornosti želimo i nadalje promicati i poštivati prava, obaveze i dužnosti svake zakonite institucije, da bi civilno društvo u svojoj dinamici omogućivalo međusobno poštivanje, zdrav razvoj i napredak svim građankama i građanima, a posebno onima koji su pritisnuti raznim nepravdama, teškoćama i križevima - rekao je kardinal Bozanić u svojoj homiliji.

- Preporučujem sve vas, dragi vjernici i sve ljude dobre volje, vaše obitelji, strepnje i nade nebeskom zagovoru Presvete Bogorodice Marije i blaženog Alojzija Stepinca! - poručio je zagrebački nadbiskup.

VIDEO: Tomislav Tomašević novi je gradonačelnika grada Zagreba!

 

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

KLIMATSKE PROMJENE
Svjetska banka: Kroz 10 godina hrvatska bi obala mogla biti poplavljena i puna invazivnih vrsta, a poljoprivreda nestati
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe