Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa šefa HDZ-a

Karamarko Milanoviću napisao pismo i pozvao ga na razgovor

Milanović Karamarko
Foto: Pixsell
22.05.2015.
u 22:38

Pismo je, doznajemo, napisano bez ikakvih uvjeta, odmjereno i staloženo, a osnovna mu je namjera da Karamarko i Milanović pokušaju ublažiti ideološke podjele u društvu

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas kasno poslijepodne poslao je pismo Zoranu Milanoviću , kao šefu SDP-a, u kojem ga poziva na zajednički sastanak, potvrdio nam je sinoć izvor iz vrha HDZ-a. Pismo je, doznajemo, napisano bez ikakvih uvjeta, odmjereno i staloženo, a osnovna mu je namjera da Karamarko i Milanović, kao šefovi dviju najjačih stranaka i najvećih koalicija, otvaranjem komunikacije i zajedničkim razgovorom pokušaju ublažiti ideološke podjele u društvu.

One su u hrvatskom društvu stalno prisutne, a posebno su došle do izražaja tijekom svibnja kada su bile dvije obljetnice – u Bleiburgu i Jasenovcu, stratištima II. svjetskog rata. Karamarko je, kao što je rekao u intervjuu Večernjem listu, ustvrdio da se komemoracija u Jasenovcu pretvorila u boljševički dernek, a Milanović je za one koji su išli u Bleiburg rekao da se tamo zapravo oplakuje NDH. Karamarkova inicijativa je pohvalna jer bi razgovor dvojice šefova stranaka i „relaksiranje“ nabrijanih ideoloških stavova, s jedne i druge strane, bila dobra poruka za opće smirivanje situacije u društvu koje je ponajprije opterećeno gospodarskim problemima.

Unatoč tome što Hrvatsku pritišću velika nezaposlenost, nedostatak proizvodnje i opći gospodarski pad, stranke su i dalje više okrenute ideološkim temama jer im je na njima, a posebice uoči parlamentarnih izbora, najlakše mobilizirati birače. Karamarko i Milanović dosad nisu sjeli za zajednički stol, a dogodi li se sastanak na koji ga poziva šef HDZ-a, to će označiti i svojevrsni iskorak u odnosima dviju suprotstavljenih stranaka.

"Idemo riješiti ideološke prijepore, smiriti situaciju, pa se okrenuti pravim problemima", rekao nam je izvor iz vrha HDZ-a.

Iz SDP-a pak poručuju da nemaju komentar na pismo koje je jučer kasno poslijepodne stiglo na adresu njihova šefa na Iblerovom trgu jer ga Zoran Milanović još nije ni vidio, a kamoli otvorio. Tako zasad ostaje nepoznato hoće li Milanović pristati na sastanak sa svojim oponentom Karamarkom.  

>> 'Teško mi je prihvatiti da netko zbog straha od zvižduka ne ode u Bleiburg ili Jasenovac'

Komentara 143

Avatar docCL
docCL
23:04 22.05.2015.

Samo politicki sljepci misle da ce Cane prihvatiti sastanak s Karamarkom. Milanovic ne moze podnjeti nikoga osim sebe samoga. I ovu incijativu iskoristit ce za smicalice i mudrovanje.

UI
Uvijek_iskreno
22:42 22.05.2015.

Svaka cast Karamarku na inicijativi, bravo! Tako se bori za Hrvatsku, dijalog je najbitniji!!

DU
Deleted user
22:44 22.05.2015.

hi hi ,, koja provokacija ,,, komunist na razgovor dolazi s kapom na tri roga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije