Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
B. Mercer na prijmu

Kapetan Dragan u ratu je bio "sumještanin" zadarskog župana

Veleposlanica Australije boravila u Zadru
Filip Brala/Pixsell
05.05.2010.
u 14:32

Veleposlanica Mercer rekla je da australske vlasti čine sve kako bi pronašle i izručile Dragana Vasiljkovića koji je u Hrvatskoj osumnjičen za ratni zločin.

ZADAR - Upoznata sam sa zadnjom izjavom odvjetnika Dragana Vasiljkovića da njegov klijent, čije je izručenje Hrvatskoj nedavno odobrio australski Vrhovni sud, "možda čak kampira u šumi". Naše vlasti čine sve kako bi ga pronašle - kazala je danas u Zadru na prijmu kod župana Stipe Zrilića veleposlanica Australije u Hrvatskoj Beverly Mercer odgovarajući na pitanje o izručenju kapetana Dragana, koji je u našoj zemlji osumnjičen za ratni zločin. Vasiljković je, inače, australski državljanin, a u toj zemlji ima isprave na ime Daniel Snedden.

Mercer je dodala kako je hrvatski apel za njegovo izručenje pozitivno prihvaćen te da je to dokaz kako će australska vlada sve učiniti da ga pronađe. Na njezine riječi nadovezao se župan Stipe Zrilić kazavši kako je kapetan Dragan u Domovinskom ratu "bio žitelj" njegova rodnog mjesta Bruške te da je njegova obiteljska kuća bila cijela dok Vasiljković nije napustio to mjesto. Inače, kapetan Dragan je ratnih godina u Bruškoj kod Benkovca držao kamp za obuku vojnika pod nazivom Alfa. 

Komentara 9

Avatar Jorge
Jorge
17:48 05.05.2010.

Bilo bi dobro i da se koja rekla o viznom režimu koji traži od hratskih građana odavanje vojne tajne.

MO
mocira
16:09 05.05.2010.

NE, nego kao FT

AN
Ana33
17:23 05.05.2010.

Ne kaže Zrilić da li ju je on minirao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije