Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi šute

Kaos na masovnom testiranju u Šangaju. Snimke uklonjene, vlasti sve pokušale zataškati?

Testiranje u Šangaju
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.11.2020.
u 21:30

Mnogi su videozapisi u međuvremenu nestali, a državni mediji nisu izvještavali o kaosu, rekavši samo da je preko noći testirano više od 16 000 ljudi

Veliki broj pozitivnih testova u šangajskoj zračnoj luci Pudong izazvao je masovna testiranja tisuća ljudi. Vlasti su naime zatražile da sve osoblje dođe u nedjelju na testiranje. Iako su službene fotografije objavljene tijekom testiranja prikazivale kako sve prolazi u najboljem redu, snimke na društvenim mrežama koje su počele kružiti pokazale su koji je kaos nastao. Moglo se vidjeti kako službenici u zaštitnim odijelima viču na natiskane ljude i tjeraju ih u ograničeni prostor gdje se provodilo testiranje.

Mnogi su videozapisi u međuvremenu nestali, a državni mediji nisu izvještavali o kaosu, rekavši samo da je preko noći testirano više od 16 000 ljudi, piše BBC. Prema kineskim novinama Global Times, masovna ispitivanja započela su u nedjelju popodne nakon što je nekoliko radnika i njihovih bliskih kontakta bilo pozitivno na koronavirus. 

Video: U Zagrebu su krenula brza i besplatna testiranja na koronavirus

Šangaj je od 9. studenoga prijavio najmanje sedam lokalnih slučajeva koji su povezani s aerodromom, i to nakon pet mjeseci što nisu imali novozaraženih. Masovna testiranja jedan su od alata koje kineska vlada koristi za praćenje covida-19 - tako je u svibnju testirala 11 milijuna stanovnika Wuhana, grada u kojem je prvi put identificiran novi koronavirus.

Ključne riječi

Komentara 12

FA
fajlpz
22:38 23.11.2020.

Nije moguće da kinezi nešto zataškavaju.

IR
IraZidovi
22:22 23.11.2020.

China virus...... Tu se slažem sa Donald Trumpom

Avatar dzambo
dzambo
23:08 23.11.2020.

Jedina drzava na Svijetu kojoj je dopusteno sve ''negativno'' da radi u Ekonomiji....nijednoj drzavi na svijetu u povijesti nije dozvoljeno ili jednostavno precutano sa ulaskom u WTO I u Globalizaciju da posluje kako posluje...od kopiranja pa do dozivotnog predsjednika...niti jedna drzava u svijetu u povijesti biznisa nije imala te 2 stvake i da se i dalje precutuje to....neki su imali dozivotnog predsjednika al nisu imali ovo drugo ili radili to, a neki su radili to ali nisu imali dozivotnog predsjednika....nijedna drzava na svijetu nikada u povijesti nije vise love zaradila na ''fake robi''....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije