Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU nema love

Kao bakica koja nema za struju, tako EU nema za projekte

'POKBIH...MOSTAR...EUROPSKA UNIJA ZASTAVE...SNIMIO BRACO SELIMOVIC'
VL
13.11.2012.
u 20:16

Predstavnici Europskog parlamenta odbili su se pojaviti na pregovorima jer zemlje članice odbijaju riješiti problem novca koji nedostaje u 2012.

Znate onu bakicu koja živi u vašem susjedstvu a toliko je jadna da nema da plati račune za struju i grijanje? E pa, Europska unija je sada u sličnoj situaciji kao ta bakica: u ovoj godini više nema novca da plati projekte koji su joj dospjeli na naplatu, a pregovori o tome kako pronaći dodatnih 8,9 milijardi eura, koji su prekinuti u petak navečer i trebali su se nastaviti večeras, nisu uopće ni nastavljeni.

Predstavnici Europskog parlamenta odbili su se pojaviti na pregovorima jer zemlje članice odbijaju riješiti problem novca koji nedostaje u 2012. i žele odmah prijeći na pregovore o proračunu za 2013. godinu.

Među članicama nema dogovora

- Među zemljama članicama nema dogovora o dodatnim sredstvima u proračunu za ovu godinu i zbog toga pregovarači Europskog parlamenta ne idu večeras na pregovore u Vijeće - objavio je predsjednik parlamenta Martin Schulz. Novac koji nedostaje u proračunu za ovu godinu potreban je, dodao je Schulz, kako bi "EU mogla ispuniti svoje zakonske obveze, odnosno platiti račune za robu, radove i usluge koji su joj isporučeni".

Tako se EU našla u limbu u vrlo osjetljivom trenutku, samo nekoliko dana prije nego što se lideri zemalja članica okupljaju na summitu EU kako bi dogovorili novu tzv. sedmogodišnju financijsku perspektivu, odnosno veliki proračun za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Kako će se tek oko toga dogovoriti ako se već na nultom koraku (dopuna proračuna za 2012.) i prvom koraku (proračun za 2013). ne mogu ni sastati na pregovorima, a kamoli postići dogovor? Nitko u Bruxellesu ne zna odgovor na pitanje, ali svi njime razbijaju glavu. Proračuni su jedini "talk of the town", jedino o čemu se ovaj mjesec priča u glavnom gradu Unije.

>>Europska unija ostala bez novca!

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
20:30 13.11.2012.

Bakica nije imala za platiti ODVOZ SMEĆA, a ne za struju, viiii ,što reći ?? prođe 2 dana a oni zaboravili !

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:41 13.11.2012.

Hm A mi punim jedrima uplovljavamo u dvorište te siromašne bakice EU, da nam udijeli koji eurić za naše potrebe i restrukturiranje zemlje Dembelije, koju smo malo spizdili na prosjački štap. Al će to biti ekonomska suradnja na visini.

OB
-obrisani-
09:42 14.11.2012.

Komunistička Kina gospodarski je porazila kapitalistički Zapad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije