Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPER MEĐU KANDIDATIMA

Kanye West pod tušom pomislio 'kandidirat ću se za predsjednika'

FILE PHOTO: Rapper Kanye West holds his first rally in support of his presidential bid in North Charleston
Foto: RANDALL HILL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
03.11.2020.
u 11:14

West tvrdi da nikada nije glasao, a najpopularnija među njima libertarijanka je Jo Jorgensen.

Osim Donalda Trumpa i Joea Bidena, na izborima za predsjednika Sjedinjenih Država natječe se još čak devetero kandidata o kojima se malo govori. Daleko najpoznatije ime među njima je Kanye West, uspješni reper i suprug starlete Kim Kardashian koji se odlučio kandidirati i time je razveselio mnoge kojima je dosta stalno istih imena.

Isto je tako dobio kritike da se kandidirao samo radi publiciteta. U emisiji Joea Rogana West je rekao da mu je kandidirati se palo na pamet pod tušom prije pet godina. Nikada u životu, kaže Forbesu, nije glasao. Stranka mu se zove “Rođendan” pa je na engleskom to kovanica “Rođendanska proslava” (Birthday Party).

West će se naći na listiću u tek 12 država i on ni matematički nema šanse biti predsjednik. Teoretske šanse imaju samo libertarijanska kandidatkinja Jo Jorgensen i kandidat Zelene stranke Howie Hawkins. Gary Johnson ispred libertarijanaca na prošlim je izborima dobio solidnih 3,4 posto glasova, no ove godine je teško očekivati tako dobar rezultat za kandidata treće stranke jer je Johnson kao republikanac bio guverner Novog Meksika pa je bio prepoznatljiv.

Među kandidatima su poduzetnik Don Blankenship koji je proveo godinu dana u zatvoru zbog korupcije. Tu je i poduzetnik Brock Pierce koji je bio dječja glumačka zvijezda. Američki mediji ove su godine vrlo malo pratili sve ove kandidate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije