Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznuđivač slobodan

Kalmetin vozač već godinu dana odgađa zatvor

danijel miočić
Kristina Štedul-Fabac/Pixsell
19.03.2010.
u 18:30

Bivši vozač Danijel Miočić, osuđen na 15 mjeseci zatvora za pokušaj iznude 460.000 kuna, već je triput izbjegao izdržavanje kazne.

Danijel Miočić, bivši službeni vozač Božidara Kalmete, ministra mora, prometa i infrastrukture, još nije otišao na izdržavanje otprije godinu dana pravomoćne 15-mjesečne zatvorske kazne zbog sudjelovanja u pokušaju iznude 460.000 kuna od cetingradskog poduzetnika Miće Valentića za namještanje asfaltiranja cesta u Cetingradu.

Tri je puta, kako doznajemo od Antuna Klišmanića, predsjednika Županijskog suda u Zadru i suca izvršenja u ovom slučaju, Danijel Miočić tražio odgodu kako ne bi otišao na izdržavanje kazne. Prvi put, kaže Klišmanić, Miočić je odgodu zatražio zbog neodgodivih poslova i šteta koje bi nastale na poslu njegovim odlaskom u zatvor. Druga dva puta kao razlog za odgodu naveo je zdravstvene tegobe. Miočić bi na izdržavanje kazne trebao otići sredinom travnja ako ne podnese novi zahtjev za odgodu.

– Svaki zahtjev za odgodu izdaje se na rok od tri mjeseca, a ukupna odgoda može trajati najviše 20 mjeseci, osim ako su u pitanju zdravstveni razlozi. Ti zdravstveni razlozi podrazumijevaju specijalističko liječenje, a ne obične bolesti. Ako Miočić podnese još jedan zahtjev za odgodu sa zdravstvenim razlogom, tražit ću od zatvorske bolnice da pregledaju dokumentaciju i ocijene može li se Miočić liječiti kod njih – kazao nam je Antun Klišmanić.

Komentara 6

OB
-obrisani-
23:52 19.03.2010.

jos jedan dokaz da je hrvatska privatna prcija na celu sa hdz.om

MM
Mladen Miletić
18:51 19.03.2010.

Kalmetin vozač već godinu dana odgađa zatvor, oni koji su gore Glavaši znaju da je zatvor samo za budale i uglavnom za male.

MM
Mladen Miletić
18:53 19.03.2010.

Kalmetin vozač već godinu dana odgađa zatvor, jel smo svi pred zakonom isti odgodisti . Baravno da svatko tko ne želi za njega vrijedi isti zakon i odgađa ga na neodređeno vrijeme . Čovjek je pošten samo budalama se žurii u zatvor i tosada kada je gućžva gdje se na smijenu spaava !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije