Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povukao se

Kako se Z. Mršić iz izbornog magneta pretvorio u SDP-ov uteg

zvonimir mršić
Marijan Sušenj/PIXSELL
17.05.2013.
u 10:00

Nešto se moralo dogoditi od tog 16. prosinca, kada je Mršić još bio jedan od glavnih SDP-ovih “konja za utrku”, pa do recentnog njegovog povlačenja iz kampanje.

Iz koprivničke su Podravke odaslali poruku da se šef kompanijine uprave Zvonimir Mršić, član SDP-a, povukao iz predizborne kampanje. Prošli tjedan nije bio u društvu stranačkoga šefa Zorana Milanovića na predizbornoj turneji Koprivničko-križevačkom županijom. Donedavno - aspolutno nezamislivo. Mršić je od 2001. godine magnet za birače. Sve je lokalne izbore suvereno dobio.

Na prvim neposrednim izborima 2009. godine treći gradonačelnički mandat uzeo je s čak 74 posto glasova. A onda ga je lani u veljači stranka postavila na čelo Podravke. Po sili zakona mandat saborskog zastupnika vratio je, ali je ostao članom SDP-a, i to ne običnim. Sudjelovao je u odabiru kandidata za župana, kandidata za svoga nasljednika na čelu Koprivnice, za gradske vijećnike. Podravkom je upravljao javno, a strankom, kako se to već kaže, iz sjene.

SDP je izborne kandidate za Koprivničko-križevačku županiju pompozno predstavio na konvenciji održanoj 16. prosinca prošle godine u “podravskoj metropoli”, a na nju su, uz Milanovića, “potegnuli” i Rajko Ostojić, Gordan Maras, Igor Dragovan... No, prvi je do stranačkoga šefa na pozornici ipak sjedio predsjednik Podravkine uprave.

Nešto se moralo dogoditi od tog 16. prosinca, kada je Mršić još bio jedan od glavnih SDP-ovih “konja za utrku”, pa do recentnog njegovog povlačenja iz kampanje. Prvi udarac uslijedio je već u siječnju, kada se Darko Ledinski, šef županijskog SDP-a i čovjek koga je osobno Milanović odredio kao kandidata za župana, ogradio od Mršića zbog, blago rečeno, nespretnog povećanja njegove plaće u Podravki sa 35.000 na oko 45.000 kuna.

- Ogromno povećanje ogromne plaće kolege Mršića u današnjoj situaciji svima nam teško pada. Želim vjerovati da će Podravkini poslovni rezultati u prošloj, a posebno u ovoj godini donijeti opravdanje za to ogromno povećanje primanja - izjavio je tada Ledinski. Potom je Mršić u ožujku potpisao oko 300 otkaza u Podravki, što je potez koji nikome ne može podići popularnost u Koprivnici, koliko god to bio poslovan, racionalan i opravdan potez. Zatim je koprivnička kompanija objavila da je lani poslovala s gubitkom.

Uslijedila je objava poslovnog rezultata za prvi kvartal ove godine - minus devet milijuna kuna. U gradu u kojemu barem pola stanovništva ovisi o Podravki to su jako loše vijesti. Točku na “i” vjerojatno su stavili rezultati predizborne ankete koju je naručio SDP, a koja je pokazala - kako smo neslužbeno doznali - da je Mršićev rejting u javnosti na povijesno najnižim granama, čak pretežući na na negativnu stranu.

Povlačenje do jučer neprikosnovenog vladara Koprivnice iz predizborne kampanje u tome je kontekstu sasvim logičan potez, bez obzira na to je li ga potegnuo sam šef Podravkine uprave ili su mu to sugerirali s Iblerova trga. - Mršić nam je postao uteg u izbornoj kampanji, a najveći je problem u tome što ništa u vezi s time ne možemo učiniti - povjerio nam se član najužeg vodstva koprivničkog SDP-a.

>>Mršićeva pozicija na čelu Podravke sigurna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije