Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Perkoviću

Kako je Prates stvarao knjigu o svom životu?

krunoslav prates
Foto: DPA/PIXSELL
15.12.2014.
u 19:00

Svoje iskaze dali su šefovi policijskih istražitelja, koji su 2005. godine danima razgovarali s Pratesom

Što su doznali prikriveni njemački policijski istražitelji koji su se Krunoslavu Pratesu predstavili kao izdavači koji će njegov uzbudljivi špijunski život pretočiti u knjigu?

O tome je bilo riječi na današnjem ročištu u procesu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču pred Višim zemaljskim sudom u Münchenu za pomaganje u ubojstvu Stjepana Đurekovića.

Svoje iskaze dali su šefovi policijskih istražitelja, koji su 2005. godine danima razgovarali s Pratesom. Njihovi se iskazi u jednom možda važnom detalju ne slažu: jesu li razgovori s Pratesom snimani samo kad je on za to znao, misleći da će iz toga nastati knjiga, ili postoje i snimke ama baš svega što je nekadašnji Udbin suradnik u hrvatskoj emigraciji u Njemačkoj govorio.

Ti su iskazi važni kako bi se ustanovilo pod kojim je okolnostima Prates izjavio da je Perkoviću dao ključ garaže u kojoj je ubijen Stjepan Đureković. Obrana nastoji dokazati da je Prates spomenuo ključ tek kad su mu rekli da nema ništa od knjige jer je njegova priča dosadna. Prates je u vrijeme kad su s njim razgovarali istražitelji bio, kažu oni, siromašan, preživljavao je radeći kao skladištar i popravljajući stare automobile. Uhićen je u srpnju 2005.

>> U posljednjem pismu Đureković tvrdi da nije imao veze s Vanjom Špiljkom

Komentara 2

MA
Marko1337
23:37 15.12.2014.

Zločinačka partija očajnički se bori i boji da se ne počne odmatati klupko zločina titovih partizana, udbaša, partije, jer partija je do koljena ukopana u krvi nevinih žrtava. Zašto hrvatski narod prilikom glasovanja nije smio znati da su i mesić i josipović sinovi titovih zločinaca ? a s druge strane ti naši mediji nam mogu pokazati tko je baka i odakle predsjednika Obame

Avatar Getrib
Getrib
21:25 15.12.2014.

Malo su zakasnili s balkanskim špijunskim pričama i ubojstvima kada Amerikanci bespilotnim letjelicama ubijaju nepodobne tisuće kilometara od svojih radnih mjesta s kojih odlaze kući na spavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije