Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem
Povratak na članak

Kako je Plenković skupim darovima spasio Vladu

Plenković ne smije čekati izbore u stranci, prije njih mora na parlamentarne, mora složiti liste za Sabor, kaže izvor iz HDZ-a

Komentari 10

NO
Nordik
10:31 20.10.2019.

S ovako prilično povećanim plaćama u državnom aparatu bit će veselja ako dođe recesija.

VL
ST
stefj
01:00 20.10.2019.

Skupi darovi za uhljebe, ništa drugo. Kao da se do sada nije radilo isto... Time je Plenković dao vrlo jasnu poruku privatnom, realnom sektoru: da su građani drugog reda koji su tu isključivo da služe uhljebima... Još jednom se odustalo od poreznog rasterećenja, još jednom ništa od reformi, a sve da bi se udovoljilo uhljebima. To (ponovno) povećanje plaća 3 puta veće od rasta gospodarstva opet ćemo svi mi platiti... To su oni isti uhljebi radi kojih struka i mladi napuštaju zemlju, to su oni isti uhljebi radi kojih smo na dnu EU-a bez imalo šansi da se od tu maknemo, to su oni isti uhljebi koji su po raznim listama na samom svjetskom dnu, ispod 120-tog mjesta... I opet su ti uhljebi nagrađeni... Da li će biti birokracija radi toga efikasnija? Naravno da neće, povijest je pokazala da je stanje sve gore. Da li će radi toga biti manje liste čekanja, da li će učenici biti bolje obrazovani ili će policija biti efikasnija? Naravno da neće... I samo jedan sitan detalj - ti autobusi stručnih i mladih ljudi koji odlaze, oni odlaze iz zemlje ne da bi se uhljebili negdje drugdje, nego da bi radili. Idu tamo gdje se svaki posjet doktoru plaća, tamo gdje vrtić košta 800 ili 1000 €... Ovim potezom se samo dalje dijeli društvo, ali ne ideološki, već se produbljuje jaz između privatnog i državnog sektora, gdje državni postaje još glomazniji i rastrošniji, a privatni sve slabiji. Od početka krize, rashodovna strana proračuna skoro se poduplala, a BDP još nije dosegao 2008. godinu. Super...

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
01:10 20.10.2019.

Nema 6% za učitelje, ali ima za sve u državnoj i javnoj upravi - vjerodostojno.

VL
JU
juma
00:21 20.10.2019.

Lako je darivati kada ne dajes svoje...

VL
PA
Prosvijećeni apsolutist 2
07:16 20.10.2019.

Komandant Centralnog Komiteta je kupio javne službenike sa 6%, znajući da su radnici iz privatnog sektora ili otišli ili prezauzeti da misle i glasuju. Zna Komandant kome treba podilaziti.

VL
BR
Brontops
21:53 19.10.2019.

Indigo25 - biti nepismen i razumjeti politiku jednostavno ne ide! Jedino sto preostaje je glodjati ubacenu oglodjanu kost!

VL
Avatar Narod
Narod
21:57 19.10.2019.

Ti "darovi su narodu nisu koalicijskim partnerima. Ova vlada je darovala vise u 3 godine nego tri zadnjee vlade u 15, napada se iz podlosti i bez ijednog argumenta.

VL
Avatar indigo25
indigo25
21:30 19.10.2019.

hrvatsko, uhjebistanska politika. borba za ostanak u fotelji. ko pita za narod bitne su fotelje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.