Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mile Mesar

Kako je Mesar švercao ljude, stoku, aute i travu

marihuana
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
06.02.2015.
u 23:15

Prisluškivan – 
Pokraj njegova imanja istražitelji su našli više od osam kilograma marihuane

Milivoj Utrobičić (42) iz Slimena, u cijeloj Dalmaciji poznat kao Mile Mesar, opet je u splitskom zatvoru na Bilicama. Ovoga puta nije preko granice ilegalno prevozio ljude niti je švercao meso i stoku, već marihuanu.

Uhićen je prošlog vikenda, s još dvojicom kompanjona zbog sumnje u krijumčarenje čak 13 kg marihuane iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, u razdoblju od listopada 2014. do kraja siječnja ove godine, a vrijednost je procijenjena na 200.000 kuna.

Prisilan rad u klaonici

U blizini njegova imanja policija je pronašla više od 8 kilograma “trave”. Mile i njegovi suradnici bili su pod policijskim mjerama praćenja i prisluškivanja nakon što je u studenome prošle godine uhićena osoba koja nosila 5 kilograma marihuane koju su povezli s poznatim mesarom. Mile Mesar pravi probleme policiji, a i oni njemu, već godinama. Najčešće su mu kaznena djela bila vezana za posao, odnosno njegovu tvrtku Millenium XXL. Prijavljivan je za nelegalnu trgovinu stokom i mesom, utaju 700.000 kuna poreza, korištenje lažnih veterinarskih svjedodžaba, stavljanje u promet veterinarski nepregledanog mesa, prijetnji smrću veterinarskoj inspektorici...

Osuđen je 2012. godine na uvjetnu kaznu od godinu dana i dva mjeseca zatvora uz rok kušnje od 4 godine jer se njegovim mesom, koje je bilo zaraženo trihinelom, otrovalo osmero ljudi iz Sinja, Radošića i Muća. Bio je glavna zvijezda USKOK-ove akcije 2012. godine kada su ga priveli zbog 1,6 tona ilegalnog mesa pronađenog u njegovim klaonicama. No, nije dugo zadržan iza brave. Pušten je na slobodu nakon što je platio jamčevinu od 170.000 kuna. Čim je izašao, opet su ga priveli, ovaj put pod sumnjom da je opljačkao dvije mjenjačnice u Baškoj Vodi, ali sudac istrage Županijskog suda u Splitu pustio ga je na slobodu.

Razbojnici mu utekli

Policija ga je 2012. i 2013. privodila i zatvarala zbog trgovine ljudima na štetu državljana BiH. Ilegalno ih je prebacivao preko granice, a potom ih prisiljavao na teške fizičke poslove na svojoj farmi i u klaonici. Oduzimao im je dokumente, držao ih je u neprikladnim uvjetima, ponižavao, vrijeđao i prisiljavao ih na rad i po 12 sati dnevno. Jedan je pokušao pobjeći, ali ga je uhvatio i pustio tek kada mu je on zaprijetio policijom.

Prije desetak godina sumnjičilo ga se i za šverc skupocjenim automobilima. Povezivalo ga se s krađom novog rovera V6 u Njemačkoj, vrijednog 350 tisuća kuna koji je, zahvaljujući Interpolovoj tjeralici, pronađen ispred kuće njegova poznanika u Prološcu Gornjem, kao i za krivotvorenje isprava za dva ukradena audija A6. Mile sve optužbe redovito demantira. Tvrdio je kako mu namješta ljubomorna konkurencija i da mu se prišivaju tuđi grijesi. Smatra da ga mediji i policija imaju na zubu, a bio je ogorčen i izrečenom kaznom zbog trihinele. I sam je u više navrata bio na meti kriminalaca. Opljačkana mu je mesnica u Makarskoj, a mnogo gore bilo je 2007. godine kada su mu usred noći, dok su on i trudna supruga spavali, u kuću u Slimenu banula četvorica muškaraca. Probudili su ih, zavezali za radijator i iz sefa odnijeli veću količinu novca i zlata. Nikada nisu pronađeni.

>>Mile Mesar na kolodvoru presreo i napao bivšeg radnika

Komentara 5

Avatar Renaldo
Renaldo
09:58 07.02.2015.

Toliko sranja je napravio i još na slobodi?

DU
Deleted user
05:12 07.02.2015.

I sad bude dobio godinu dvije i evo ga vani!U Americi brate nebi izašao minimalno 15!

IV
Ivanveliki
01:11 07.02.2015.

svestran neki lik, svime se bavio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije