Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Kako je Italija mijenjala Vatikanske ugovore

Financijski dio revizije stupio je na snagu tek 1990. godine, a sastoji se od toga da kler ne plaća država, nego porezni obveznici

Komentari 13

BU
Budak
21:19 22.04.2018.

Nakon istanbulske konvencije je sad crkva na redu. Nije problem da novac ide crkvi ona djelomično vrača društvu isti. Problem je u lijevičarskim i komunističkim udrugama, “kulturnjacima”, udrugama za “zaštitu ljudski prava”, homoseksualnim “borcima za ravnopravnost” i drugim parazitima i neradnicima koju žive na grbači hrvatskog naroda.

VL
MV
Mijat vrdoljak
06:36 23.04.2018.

Treba dobro pročitat " Sporazumom se Talijanska država obvezala vratiti ili nadoknaditi crkvi oduzeta sredstva i plaćati svećenicima plaće. To je revizija ugovora Republika Italija i Sveta Stolica. Možemo li ispoštovati takvu reviziju?

VL
HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
01:00 23.04.2018.

"sastoji se od toga da kler ne plaća država, nego porezni obveznici" ... A tko plaća državu, genije? Macane, sjedi jedan.

VL
PU
Pukovnik
21:54 22.04.2018.

Rada Borić aka “žoržet” u punom jurišu na Vatikan! Naprijed, drugovi!

VL
ZA
zarac
12:15 23.04.2018.

Poruka "domoljubima" koji svršavaju na crkvu: čitajte radije što su govorili Starčević i Radić. Ljudima su stvari bile kompletno jasne još prije više od 100 godina.

VL
ŽO
žoržet
21:41 22.04.2018.

orao21, daj, pliz, prosvijetli neuke pa reci na koji to način crkva vraća novac društvu, 'barem djelomično'? za tvoju informaciju, građanske udruge najrazličitijih ideoloških usmjerenja, kao i one bez njih, u puno su manjoj mjeri financirane iz državnog budžeta od većinske vjerske zajednice (i to sve zajedno). osim toga, one ni izbliza nemaju toliko povlašten položaj u poreznom i drugom zakonskom smislu kao što ga ima crkva, i to toliko da to počesto graniči sa zdravom pameću - primjerice, kad je riječ o 'ingerenciji' nad vjeroučiteljima koji u javnim školama šire govor mržnje i netolerancije pred učenicima, svećenicima koji počine zločin pedofilije, prebendarima koji 'zamrače' znatnu svoticu... a da mi se ne bi odmah prilijepila kakva etiketa 'leftarda', orjunaša, komunjare, 'mrzitelja svega hrvatskoga' ili kakav drugi paranoično-ugrozbeni 'epitet' čest u komunikaciji na ovom portalu, moram reći da apsolutno podržavam pravo svake (odrasle) osobe na svako vjersko izjašnjavanje i prakticiranje takvih osjećaja, ali i pravo svakoga da takvih osjećaja i (u osnovi intimnih) praksi i vjerovanja uopće nema. u skladu s tim i ako se i dalje kc nastavi u istoj mjeri financirati iz javne kase, mislim da bi se svakako trebalo uvesti dodatno porezno opterećenje vjernicima, kao što i bitno slabije financirane udruge svoje 'rupe' krpaju ubiranjem članarina od članstva, kako bi i dalje mogle štititi određene (uglavnom javne) interese i provoditi zajedničku 'agendu'.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.