Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Kako je HDZ stao iza Vlade i premijera

Naslovnica 24. 5. 2018.
24.05.2018.
u 00:00

Stranački klanovi mogu se podijeliti s obzirom na svjetonazorska opredjeljenja, regionalnu snagu i interesnu bliskost s Plenkovićem

Afera Hotmail, osim što je oslabila poziciju premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, stubokom je izmijenila odnos snaga u toj stranci. Plenković je HDZ-ovcima, kada je inzistirao na ratifikaciji Istanbulske konvencije, što je bilo nedavno, mogao prijetiti rušenjem Vlade i sastavljanjem novih lista s kojih će počistiti pola sadašnjih zastupnika, a sada itekako mora udovoljavati stranci, što svjedoči i izbor dvaju potpredsjednika HDZ-a za nasljednike Martine Dalić.

Isprepleteni odnosi

Plenković je Vladu i HDZ preuzeo uz agendu da će mijenjati i stranku i Hrvatsku, ali on nema više nikakvog potencijala “preodgajati” HDZ kao ni Hrvatsku, pa se ratifikacija Istanbulske konvencije može smatrati najvećom Plenkovićevom ideološkom reformom. Pojedini članovi Predsjedništva HDZ-a prvi znak Plenkovićeve slabosti, prije izbora Tolušića i Horvata s kojima uopće nije u dobrim odnosima, iščitali su kada je u nedavnom intervjuu, već načet aferom Hotmail, prvi put rekao da će predsjednica RH, ako se opet kandidira, imati podršku i HDZ-a i njega osobno. Plenković je i prije ostavke Martine Dalić zaključio da se ne može iscrpljivati i u sukobima s predsjednicom, a zatim i da mora početi uvažavati vlastitu stranku.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>> Đikić otkrio kako blokirati bakterije koje su otporne na antibiotike

>> Vrdoljakov general u kinima ove zime, a na Pulskom festivalu dogodine

>> EK: Uvedite porez na nekretnine i rad do 67. godine

>> Bez osobne se matura ne može polagati

>> Potražite uz Večernji: četkica i pasta za zube

Ključne riječi

Komentara 9

BU
Budak
20:43 23.05.2018.

Naravno da će stati iza buhtle. Dok oni drže vladu sva su vrata otvorena za mit, korupciju i krađu državni resursa. I crnog vraga bi podržali, on je njihov Ali Baba a njih je više od 40 lopova. I ako sad netko želi komentirati da sam komunjara ili Srbin, nisam, ja sam konzerativni Hrvat kojem se povraća od te bande.

RI
rimac444
22:50 23.05.2018.

Koji glup i tendenciozan naslov. Pa iza koga bi stao HDZ ?

Avatar dobry
dobry
21:42 23.05.2018.

Znači Plenković će i dalje biti lutak na koncu, koji će primati udarce, dok će mu novi-stari pomoćnici krojiti politiku i osobnu sudbinu. Sjahao kurta-uzjahao murta! Jadno magare...Sad kada ga Pupovac, Vrdni lijevo-Vrdni desno, Bandić, Vaso, Glavaš, raznorazni Kajtazi, Mišići, čak i sitni lopov T. Saucha počnu uzimati lopatom. Samopoštivanje i dostojanstvo=O,000...nula, zero, nada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije