Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kako bi izgledao Sabor da su danas izbori

Mogla bi se ponoviti situacija iz 2015. godine, a to je da, ovog puta bez Živog zida, a ne Mosta, neće biti moguće sastaviti parlamentarnu većinu
27. travnja 2018. u 00:00 9 komentara 3053 prikaza

Da su danas parlamentarni izbori, sastavljanje nove parlamentarne većine bilo bi poprilično zahtjevan posao. Pokazuje to zadnje redovito mjesečno istraživanje Dnevnika Nove TV prema kojemu dvije najjače stranke – HDZ i SDP – mjesecima, malo-pomalo, gube potporu među biračima.

Pa je tako HDZ na potpori od 27,6 posto, a SDP ima svega 18 posto, a treća najjača opcija u zemlji Živi zid raste iz mjeseca u mjesec i trenutačno je na zavidnih 13,8 posto.

Iako je nezahvalno te postotke preračunavati u mandate jer je istraživanje rađeno na pretpostavci da je Hrvatska jedna izborna jedinica, ali kada bi se takvi  rezultati preslikali u mandate Živi zid bi mogao osvojiti čak 21 do 25 mandata.

To znači da bi se mogla ponoviti situacija iz 2015. godine, a to je da, ovog puta bez Živog zida, a ne Mosta, neće biti moguće sastaviti parlamentarnu većinu.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Dio Vlade traži žešći odgovor Beogradu, Pantovčak za smirivanje

>>Vilim Ribić: Nemamo aparat za državne reforme, premijer neće uspjeti

>>Biznis iz snova: Sve hrvatske jagode odmah nađu kupca

>>Isplata mirovina iz 2. i 3. stupa ići će preko slovenskog Troglava

 | Autor :

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
 • Avatar Django
  Django:

  Polaaako. Prvo ide referendum i promjena izbornog zakona. Tri preferencijalna glasa po listi i zabrana predizbornih koalicija. A nakon toga izbori. Drugovi iz SKH, drž’te gaće, nazire se svjetlo na kraju tunela (nadajmo se da nije vlak).

 • Izbavitelj:

  Promjeniti izborni zakon.Promjeniti uatav tako da svaki važniji zakon odlučuju Ljudi na regerendumu koji se vrši konstantno preko neta s kartocom i pinom a političari koji ne zadovolje narod mogu biti odmah smjenjeni i ovisno o namjeri poteza prebačeni na ... prikaži još! burzu ili zatvor.To jest demokracija a ostalo su bajke za glupe i jadne.

 • Deleted user:

  Sabor bi izgledao donekle normalno da su izborne jedinice zupanije ...i da se prema broju stanovnila u zupanijama izabere max 80 zastipnika ....ovakve izborne jedinice nemaju veze sa razumnim ...politicarima i nije cilj ucinti nesto korisno za puk nego im ... prikaži još!go im je cilj zbrinuto sebe i svoje...